Urla’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı” farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi gerçekleştirildi

Urla’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı” farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi yapıldı. Urla Kaymakamlığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen eğitime birçok kadın katıldı. Urla Kaymakamlığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI […]

1 Mart 2025
0 Yorum
AW402917 06 scaled

Urla’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı” farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi yapıldı. Urla Kaymakamlığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen eğitime birçok kadın katıldı.

Urla Kaymakamlığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK VE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ YAPILDI

İzmir Urla’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı” farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi yapıldı. Urla Kaymakamlığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen eğitime birçok kadın katılım gösterdi.

AW402917 05 scaled


Düzenli Eğitim Programları: Urla’da yapılan etkinlik, belirli periyotlarla tekrarlanabilir. Örneğin, her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenebilir.

Online Eğitimler: Katılımı artırmak adına, bilinçlendirme eğitimleri çevrimiçi olarak da sunulabilir.

Okullarda Seminerler: Ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilere yönelik özel oturumlar düzenlenerek erken yaşta bilinç oluşturulabilir.

AW402917 01 scaled


TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTIRMA ÇALIŞMALARI

Yerel Sanat ve Kültür Projeleri: Şiddete karşı farkındalık oluşturacak tiyatro gösterileri, kısa film yarışmaları, fotoğraf sergileri gibi etkinlikler düzenlenebilir.

Sosyal Medya Kampanyaları: Instagram, Twitter ve TikTok gibi platformlarda etkili kampanyalarla konuya dikkat çekilebilir.

AW402917 04


GÖRSEL VE YAZILI MEDYADA KAMPANYALAR

Belediye panolarında, kafelerde, AVM’lerde ve otobüs duraklarında farkındalık afişleri yayınlanabilir.

KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR

Girişimcilik ve Meslek Edindirme Kursları: Şiddet gören kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanması için iş gücüne katılımlarını artıracak destek programları düzenlenebilir.

AW402917 02 scaled


PSİKOLOJİK DESTEK VE REHABİLİTASYON PROGRAMLARI

Şiddet mağdurlarına yönelik ücretsiz terapi ve danışmanlık hizmetleri sunulabilir.

Kadın Danışma Merkezleri: Şiddete uğrayan kadınların hukuki destek, barınma, sosyal yardım gibi hizmetlere daha kolay ulaşmasını sağlayan merkezler açılabilir.