Vajinal akıntı neden olur? Kadınların sıklıkla yaşadığı bu durum bazen tedavi gerektirmeksizin iyileştirilebilir. Evde 6 bitki çayıyla vajinal akıntıyı dururabilirsiniz. Günde 1 bardak için yeterli
Vajinal akıntı, kadınların sıkça karşılaştığı durumlardan biri. Bazı akıntılar ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabiliyor. Peki vajinal akıntı tedavisiz düzelir mi? İşte 6 bitki çayıyla vajina akıntısını durduran yöntem
Normal vajinal akıntı, genellikle şeffaf, berrak ve hafif kokuludur. Özellikle adet döngüsünün ortalarına denk gelen (yaklaşık 14-15. günler) akıntılar, hormonal değişikliklere bağlı olarak artabilir ve bu durum doğaldır. Ancak bazı durumlar, doktora gitmeyi gerektirir.
Renk Değişikliği: Akıntının rengi sarı, yeşil veya kahverengi gibi anormal bir renk aldıysa.
Kötü Koku: Akıntının kötü bir kokuya sahip olması.
Kaşıntı veya Yanma: Vajinal bölgede kaşıntı, yanma veya rahatsızlık hissi varsa.
Ağrı: İlişki sırasında veya genel olarak vajinal bölgede ağrı hissediliyorsa.
Peynir Kıvamı: Akıntının peynir altı suyu kıvamında olması.
Sürekli veya Artan Akıntı: Normalden fazla veya sürekli hale gelen akıntılar.
Bu belirtiler genellikle enfeksiyon, mantar veya diğer sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Bu nedenle, belirtiler devam ediyorsa veya rahatsız edici hale geliyorsa mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.
Vajinal enfeksiyonlardan korunmanın en etkili yollarından biri, korunma amaçlı kondom kullanmaktır. Kondom, hem enfeksiyonlardan korunmanıza hem de istenmeyen gebeliklerden kaçınmanıza yardımcı olur. İlişki sırasında kondomun, ilişkinin başında takılıp sonuna kadar kullanılması önemlidir.
Adaçayının içinde bulunan Antiseptik özellikleri sayesinde vajinal bölgedeki enfeksiyonları önlenir.
Sakinleşmek için içilen papatya çayı vajinal akıntılar için de faydalıdır. Anti-inflamatuar özelliği sayesinde rahatsızlık hissini azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendiren zencefil çayı aynı şekilde kısa süreli akıntılar için geçici tedavi olabilir.
Ferahlatıcı etkisi ile nanen ve rahatlatıcı etkisi ile ıhlamur çayı da vajinal akıntı için faydalı çaylardır.
NOT: Öncelikle doktorunuza başvurun. Bu bir tedavi önerisi değildir.