Yoğurt, en faydalı süt ürünleri arasında bulunuyor. Yalnızca küçük bir kasesinde bile düşündüğünüzden bile fazla besinsel değer var.
Sağlıklı beslenme denildiğinde son zamanlarda akıllara yoğurt geliyorsa, pek haksız sayılmazsınız. Süt ve kremanın asit bakterileriyle fermantesinden elde edilen yoğurt, başlı başına tüketilebildiği gibi meyvelerle de uyumludur. İçerisinde doğal yağlar yer alan ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan yoğurt, gelişim çağındaki çocuklar için de oldukça yararlıdır.
Healthline dergisinin yaptığı bir araştırmaya göre yoğurt besin açısından zengin bir besindir . Sadece bir fincan, kemik sağlığı için gerekli bir mineral olan kalsiyumun yüzde 49’unu sağlar. Ayrıca B12 vitamini ve riboflavin ile fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller bakımından da yüksektir. Yoğurt D vitamini içermese de genellikle D vitamini ile zenginleştirilir.
Bedeninizin ihtiyaç duyduğu bir diğer mühim besin ise proteindir. Standart yoğurt, porsiyon başına yaklaşık 12 gram protein içerir porsiyon başına 20 gram protein içerir. Yeteri kadar protein tüketmek iştahın düzenlenmesi açısından önemlidir çünkü doyduğunuzu ileten hormonların üretimini artırır. Bu nedenle yoğurt mükemmel bir toparlayıcı atıştırmalıktır.
Dünya’nın en saygın sağlık dergilerinden Medical News Today’e göre, pek çok yoğurt bağırsak sağlığınız için iyi olan probiyotikler içeriyor. Esasında kalsiyum, protein ve canlı kültürler iyi bağırsak mikrobiyotasını geliştirebilir. Bu, sindirim sisteminizi düzenlemenize ve ishal ve kabızlığı azaltmanıza yardımcı olur. Yoğurt ve probiyotik açısından zengin diğer yiyecekleri yemek de bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve vitamin ve minerallerin emilimini artırmaya yardımcı olabilir.
Yoğurttaki kalsiyum dişlerinizin ve kemiklerinizin gelişimi ve bakımı için gereklidir. Kalsiyum bakımından zengin, bilhassa da D vitamini ile özdeşleşmiş yiyecekler yemek, osteoporoz riskinizi azaltmak için mühimdir. Fakat kalsiyumun ayrıca yara iyileştirme, kanın pıhtılaşması ve normal kan basıncını koruma gibi başka önemli işlevleri de vardır.