Yeni Doğan Grip Soğuk Algınlığı Belirtileri Nasıl Geçer? Tedavisi

22 Mart 2018
0 Yorum
yeni dogan grip soguk alginligi belirtileri nasil gecer tedavisi

Bebeklerin bağışıklık sistemi henüz yeteri kadar gelişmemiş olduğundan yetişkin ve çocuklara göre, grip, nezle gibi daha kolay bir şekilde soğuk algınlığına

Bebeklerin bağışıklık sistemi henüz yeteri kadar gelişmemiş olduğundan yetişkin ve çocuklara göre, grip, nezle gibi daha kolay bir şekilde soğuk algınlığına yakalanabilirler. Grip, burunda, boğazda ve akciğerlerde oluşan, virüslerin sebep olduğu bir enfeksiyondur.

Yeni Doğanlarda Soğuk Algınlığının Ve Gribin Belirtileri

  1. Burunun tıkalı olması veya burun akıntısı olması
  2. Hapşırma
  3. Öksürük
  4. Boğaz ağrısı
  5. Kaslarda veya vücutta ağrılar
  6. Baş ağrısı
  7. Bitkinlik, halsizlik
  8. Huysuzluk, mızmızlık
  9. Ateş
  10. Huzursuzluk
  11. Kuru öksürük
  12. Gözlerde kızarıklık
  13. İştahsızlık
  14. Uyku sorunları veya uykulu hal
  15. Burun tıkanıklığından dolayı bebeğin süt emmede zorlanması

Yeni Doğan Bebeklerde Grip, Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Evde Doğal Çözümler

Anne Sütü

Yeni doğan bebeklerde grip ve soğuk algınlığını geçirmek için en etkili yol onu sık sık emzirmektir. Anne sütü bebeğin bağışıklık sisteminin gelişmesi için çok önemli rol oynar. Bebeği soğuk ve enfeksiyonlara karşı güvende tutar. Özellikle ilk 6 ayda bebeğinizi mutlaka anne sütüyle besleyin.  Yeni doğan bebekler henüz gelişmemiş bir bağışıklık sistemiyle doğarlar ve vücutları virüslerle savaşırken daha büyük bebekler yada çocuklar kadar güçlü değildir. Bebeğinizi emzirmeniz onun bağışıklık sistemine destek olup güçlendiri. Anne sütü bebeği enfeksiyonlardan, hastalıklardan korur, mevcut hastalıkların hızla iyileşmesinde önemli rol oynar. Aslında, anne bebeğini emzirdiği sırada bebeğin beyaz kan hücrelerinin enfeksiyonlara karşı savaşma oranı artar.  Bu yönüyle, anne sütünün hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır.

Su içme, soğuk algınlığına karşı kilit görevdedir. Suyun bu önemi düşünüldüğünde anne sütü, bebeğin bağışıklığı kuvvetlendirmek için en iyi yoldur. Anne sütü içerdiği protein, yağ, vitamin ve karbonhidratlar sayesinde bebeğin en iyi şekilde büyüyüp gelişmesine yardımcıdır. Anne sütüyle beslenmiş bebekler, hiç anne sütü almamış çocuklara göre daha az hastalanırlar. Bu durumun sebebi ise şudur: Anne sütü bebek için doğal antibiyotiktir.

Anne sütüyle beslenen bebekler eğer hasta olursa, daha fazla emzirilmeye ihtiyaç duyarlar, asla daha az olmamalıdır. Anne sütü, yalnızca bebeğin hastalıklardan daha hızlı iyileşmesine değil, aynı zamanda  vücudu su sağlar ve vücut için önemli besin kaynakları içerir.  

Uyurken Kafanın Yüksek Seviyede Olması

Bebeğin başının uyurken yukarda olması, nefes almasını kolaylaştırır ve grip, soğuk algınlığı belirtileri daha hızlı iyileşir. Bunun için bebeğinizin yastığını biraz yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Çoğu anne bebeğini yatış konumunda olduğunda burun tıkanıklığının daha da kötü hale geldiğini görmüştür, bunun sebebi;  yatar konumda olunca tıkanıklığın daha da kötü hale gelmesi  yukarı pozisyonda durunca da havayollarının nefes almak için daha rahat bir konumda olmasıdır. Bebeğiniz uyurken başının altındaki yastığa ince bir havlu koyup yükseltin. Bu yöntem, bebeğin daha rahat nefes almasını sağlar, boğazındaki balgamların öksürük, tıksırma gibi yollarla daha hızla dışarı atılmasına yardımcı olur.

Okaliptüs Yağı Kullanın

Okaliptüs yağı içerdiği dekonjestan özellikleriyle burun tıkanıklığını açıp, bebeğin soğuk algınlığına şifa olur. Bir peçeteye okaliptüs yağından birkaç damla damlatarak çocuğunuza verin ve bunu gün boyunca koklamasını sağlayın. Daha küçük çocuklar için ise birkaç damla okaliptüs yağını bebeğin yastığına damlatın böylece uyuduğu sürece bunu koklayacak ve genzi açılacaktır. Aynı zamanda bu yağdan birkaç damlasını buhar makinenize de katabilirsiniz. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi; Okaliptüs yağının bebeklerde tıkanıklıkları açtığını söylüyor. Ancak bu yağ yeni doğan bebeklerde doktor tavsiyesi olmadan direk kullanılmamalıdır. Ancak yeni doğan bebeklerde de buhar makinesine veya bebeğin yıkandığı leğene katılarak iyileştirici buhar amacıyla kullanabilirsiniz.

Buhar Makinesi Kullanın

Kuru hava, bebeğin genzini kurutarak mukusun daha da yoğunlaşmasına neden olur. Bebeğin bulunduğu odada buhar makinesi kullanmak bebeğin daha rahat nefes almasına yardımcı olur. Sıcak su buharlaştıcılarının kullanımı pek tavsiye edilmez, daha çok soğuk su buharlaştırıcıları havayı nemlendirmede kullanılmalıdır. Bu bebeğin nefes almasını kolaylaştırır. Buharlaştırıcının suyunu, günlük olarak değiştirerek, temiz tutmaya özen göstermelisiniz. Bakteri ve küf üremesine karşı her gün buharlaştırıcınızı kullanım kılavuzunda gösterildiği gibi temizleyip kurulamalısınız.

Burun Aspiratörü Kullanın

Bebeğin nefes almasını kolaylaştırmak adına, bebeğinizin burnunu eczaneden satın alacağınız yeni doğan bebekler için uygun olan burun aspiratörü ile temizleyin.

Ellerinizi Ara Ara Yıkayın

Kış ayları grip ve soğuk algınlığı mevsimidir. Bebeğe dokunacak ellerinizin düzenli aralıklarla yıkayın. Bu sayede bebeğe herhangi bir enfeksiyon bulaştırma ihtimalini azaltırsınız.

Bebeğinizin Aşılarını Yaptırın

Bebeğinizin bütün aşıları olduğundan emin olun, hiçbir aşıyı kaçırmayın. Aşı olmak çetin kış aylarında bebeğin hastalıklara karşı daha güçlü olmasına yardım eder.

Bebeğin Bulunduğu Odayı Sıcak Tutun

Çetin geçen kış aylarında bebeğin yattığı odada sıcaklık seviyesini koruyun. Bebekte soğuk algınlığına mahal vermemek için akşamları bütün pencereleri kapalı tuttun.  Havanın soğuk olması bebeğin direncini düşürüp hastalıklara zemin hazırlar.

Bebeği Kan Akışını Hızlandırmak İçin Masaj 

Bebeğe özellikle de kış aylarında masaj yapmak,  kan akışını ve bağışıklık seviyesi geliştirir. Zeytinyağı,  bademyağı  hindistancevizi gibi yağları kullanarak bebeğinize masaj yapabilirsiniz. Ancak masaj yaparken bulunduğunuz odanın kapıları kapalı olduğundan emin olun. Bebeğinize duşa girmeden önce hafif bir masaj iyi gelecektir. Buna ek olarak bebeğinize uyumadan önce masaj yapmanızda bebeğin daha iyi bir uyku çekmesine yardımcı olacaktır.

Yenidoğan Reflüsü Nedenleri, Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Tıklayınız

Bebeklerde Grip, Nezle Nasıl Geçer? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalı Ve Boyları Kaç Olmalıdır? Tıklayınız