Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çelik takılara olan ilgi de arttı. Kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan takılar şıklığın tamamlayıcı parçalarındandır. Peki Çelik bileklik kullanmanın avantajları nelerdir? altın ve çelik arasındaki farklar nelerdir? Mavi Kadın editörü sizler için derledi…
İster ev hanımı olsun ister çalışan kadın olsun takı takmak her kadının vazgeçilmezlerinden biridir. Altın, gümüş, çelik takılar hem günlük yaşamımızda hem de akşam şıklığında sıklıkla tercih edilmektedir. Yükselen altın fiyatları karşısında kadınlar alternatif olarak çelik bileklik gibi takılara yönelim gösterdi. Peki Çelik bileklik kullanmanın avantajları nelerdir? altın ve çelik arasındaki farklar nelerdir? gibi soruların cevaplarını Mavi Kadın sizin için araştırdı.
Günümüzde özellikle çelik bileklik altına kıyasla uygun fiyatlı oldukları için tercih edilmektedir. Ancak aralarında bazı farklar bulunmaktadır.
Değerli bir metal olarak kabul edilen altına kıyasla çelik daha yaygın kullanılır. Altın sarı, beyaz ve rose renginde olarak çeşitlilik gösterirken çelik de altın takılar gibi aynı renk tonlarında mevcuttur. Çeliği fiyatı dışında altından ayıran en önemli özelliği de çizilmelere karşı dirençli olmasıdır.
1- UZUN ÖMÜRLÜ ÇELİK TAKILAR HİPOALERJENİKTİR
Hipoalerjenik özelliği ile bilinen çelik takılar alerji riskini en düşük seviyede tutar. Cilde zarar vermeyen çelik bileklik, küpe ve kolyeler en çok dayanıklı olduğu için tercih edilir. Uzun ömürlü olmalarıyla dikkat çeken çelik takılar altın fiyatlarının artmasıyla kadınların sevdiği takı türlerinden oldu.
2- DAYANIKLI VE UYGUN
Dayanıklılığıyla bilinen çelik takılar hem şık hem zarif tasarımlarıyla göz dolduruyor. Kadınların çelik bileklik, küpe ve kolyeleri tercih etmelerinin sebeplerinden biri de şık olmalarıdır.
3- BAKIMI KOLAYDIR
Çelik takılar değerli materyaller ile kıyaslandığında daha uygun fiyatlıdır. Bu duruma ek olarak bakımları da oldukça kolay yapılır.
4- ÇEVRE DOSTUDUR
Doğayı korumayı amaçlayan çelik takılar çevre dostudur. Geri dönüştürülebilir oldukları için üretimleri ve kullanımları çevreye çok az zarar verir.