Tgrt Haber

Telefonlarınızı başkasına verirken gözünüz arkada kalmayacak: Google'dan Android cihazlara sürpriz yenilik

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Android developer
17 Kasım 2023 17:07 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 17:12
Telefonlarınızı başkasına verirken gözünüz arkada kalmayacak: Google'dan Android cihazlara sürpriz yenilik

Google, Android 14 güncellemesine yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Geliştiriciler için yayınlanan Android 14 QPR2 Beta 1 güncellemesinde uzun süredir beklenen özellik ortaya çıktı.

Android​ işletim sistemi yeni güncellemeleriyle daha iyi bir hal alsa da, halen bazı özelliklerden yoksun. Elbette akıllı telefon üreticileri kendi arayüz güncellemeleriyle bu eksiklikleri giderebiliyor. Yine de Google​, geç bile olsa eksiklikleri gidermek için yoğun mesai harcıyor.

Bunlardan biri de gizlilikle ilgili. Android 14​ ile Google gizlilik​ tarafında pek çok iyileştirme yaptı. Ancak asıl beklenen özellik Android 14’ün yeni beta sürümünde ortaya çıktı.

ANDROİD TELEFONLARA ‘ÖZEL ALAN’ GELİYOR

Google, kısa süre önce yayınladığı Android 14 QPR2 Beta 1'in ayarlar sayfasına "Özel Alanlar" adlı yeni bir özellik ekledi. "Özel Alan Oluştur" düğmesine tıklayan kullanıcılar, Android'de özel bir alt kategori içeren yeni bir kullanıcı profili oluşturabilecekler. 

Bahsedilen özellik şu an mevcut Android 14 cihazlarda bulunmuyor. Ancak ilerleyen günlerde Google, bu işlevi tam hazır hale getirdiğinde kademeler halinde sunacaktır.

Bu özellik, telefonunuzdaki uygulamaları gizlemenize ve ekran kilidi aracılığıyla özel alan özelliğinin kilidini açmanıza olanak tanıyacak.

Telefonlarınızı başkasına verirken gözünüz arkada kalmayacak: Google'dan Android cihazlara sürpriz yenilik

Eğer bir başkasına telefonunuzu vermek istediğinizde, o kullanıcı oluşturulan yeni profilden tamamen temiz kurulumla cihazı kullanmaya devam edebilecek. Hatta işlem tamamlandıktan sonra verileri silerek telefonu tekrardan size teslim edebilme imkanına da sahip olacaksınız.

Private Space adı verilen bu özellik Samsung, Huawei ve birkaç markanın akıllı telefonunda farklı isimlerle yer alıyor. Yine de Google’ın uzun yıllar sonra bu özelliği getirmesi de atılan önemli adımlardan biri olarak nitelendirilebilir.

Kaynak: Android developer

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...