Tgrt Haber

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com, slashgear
29 Eylül 2024 09:44 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 10:45
Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti

Küresel çapta 3. Dünya Savaşı söylentiler ve bölgesel çatışmalar birçok ülkeyi savunma sanayi alanında harekete geçirdi. ABD, Çin, Türkiye gibi ülkeler SİHA üretiminde lider konumunda. Türkiye de son dönemlerde ürettiği insansız askeri teknolojilerle birçok ülkeyle masaya oturdu. Uzmanlar güç ve denge durumu bakımından SİHA'ların özelliklerini inceledi. Dünyanın en korkunç ve kabiliyetli SİHA'larını araştırdı. İşte dünyanın en korkunç SİHA'ları...

Dünyada yaşanan bölgesel krizler ve modern savaş çağı birçok ülkenin savunmada yatırım yapmasına neden oluyor. Dünya çapında büyük savunma sanayi şirketlerine dolar, pound, ruble ve yuan harcanıyor. Yerli projelerini üreten ülkeler insansız askeri teknolojilerine her geçen yıl yenilerini ekliyor. Dünyanın en büyük askeri bütçesine sahip olan ABD​, İHA​'ların geliştirilmesi ve üretiminde lider olsa da Türkiye’nin uluslararası pazarda zirveye yükselişi konuşuluyor. 2020’li yıllarda Çin’in de dünyanın en büyük İHA ihracatçısı olduğu belirtilmişti.

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti - 1. Resim


TÜRKİYESİHA​ ÜRETİMİNDE ZİRVEYİ ZORLUYOR

Orta Doğu’da artan gerilimler, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması, Ege ve Akdeniz’de oluşan tehditler Türkiye’yi savunma sanayi alanında yeni projeler üretmeye teşvik etti. Türk İHA’ları terör örgütlerinin adeta inine girdi. Çin​'in drone satışları 2014'te zirveye ulaştı ve 2021'de Türkiye, dünyanın en büyük tedarikçisi olarak Çin'i geride bıraktı. Uzmanlar ihracatın yanı sıra teknik olarak İHA’ların güç ve denge durumunu inceledi.

Operasyonel kabiliyet, mühimmat özelliği ve havada kalma sürelerine bakıldığında uluslararası pazarda İHA’ların güç durumu araştırıldı. Küresel çapta slashgear’da yer alan bilgilere göre dünyanın en iyi en korkunç İHA/SİHA’ları belli oldu. Listede Türkiye de dikkat çekti.

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti - 2. Resim


DÜNYANIN EN KORKUNÇ SİHA'LARI

Predator C Avenger - ABD
Bayraktar TB2 – Türkiye

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti - 3. Resim

Reaper - ABD
Global Hawk - ABD
Stingray - ABD

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti - 4. Resim

Hayalet Yarasa – Avustralya
AeroVironment Switchblade – ABD
Spike Firefly – İsrail
Orlan-10 – Rusya

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti - 5. Resim

Kaynak: tgrthaber.com, slashgear

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin29 Eylül 2024 09:52

Teknolojinin bu kadar ilerlemesi hem heyecan verici hem de biraz endişe verici. Kim bilir, belki bir gün savaşlar uzaktan yönetilen drone'larla yaşanır

Sonraki Haber Yükleniyor...