Tgrt Haber

4 Yıl aradan sonra yeniden: Firefox Android uygulaması için çok beklenen özellik geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 14:57 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 15:00
4 Yıl aradan sonra yeniden: Firefox Android uygulaması için çok beklenen özellik geliyor

Mozilla, daha önce güvenlik ve gizliliği riske attığı gerekçesiyle kaldırdığı eklentileri, Firefox Android sürümüne tam 4 yıl sonra yeniden geri getiriyor.

İnternet tarayıcıları arasında popüler olan, sunduğu özelliklerle de kullanıcının beğenisini kazanan Mozilla, Firefox​'un Android​ sürümü için geri adım attı.

2020'de Mozilla, Firefox'ta Android uygulamasının eklenti desteğini kaldırmıştı. Ancak yaklaşık 4 yıl sonra uzantılar yeniden geliyor.

FİREFOX ANDROİD İÇİN EKLENTİLER YENİDEN GELİYOR

Firefox Android sürümü için eklentiler, hem tarayıcının önceki mimarisini kaybetmesi hem de güvenlik hususu nedeniyle kaldırılmıştı. 

PC'lerde çok kullanılan eklentiler, mobil için de gelen talep üzerine bir kez daha Firefox'un mobil tarayıcısına eklenecek. 

Ağustos ayına kadar mobil uygulamada test edilen eklentiler, 4 Aralık 2023 itibariyle kullanıma açılacak. Ancak bu süreçte test aşamasında olduğu için sadece 16 eklenti kullanılabilir olacak. Bunlar arasında reklam engelleyici Adguard'ın yanı sıra, ClerURLs ve daha birçok popüler eklenti uygulama üzerinde kullanılabilecek. 

PEKİ EKLENTİLER NE ZAMAN HERKESE AÇILACAK?

Aralık ayı itibariyle kullanıma sunulacak eklentiler, Firefox 400 sürümünü yükleyen kullanıcılar için aktif edilmiş olacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...