Tgrt Haber

Yerli içerik platformu BluTV, dünyaca ünlü Warner Bros Discovery'e satıldı

07 Aralık 2023 17:15 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 17:18
Yerli içerik platformu BluTV, dünyaca ünlü Warner Bros Discovery'e satıldı

Türkiye'nin yerli dijital içerik platformlarından BluTV, HBO'nun da sahibi olan Warner Bros Discovery'e satıldı. İşte detaylar.

Türkiye​'nin önde gelen içerik platformlarından BluTV​, son çıkan haberlere göre dünya devine satıldı. Ertuğrul Özkök'ün aktardığına göre, 'Game of Thrones', 'Sopranos' gibi dizileri yapan HBO​'nun da sahibi olan Warner Discovery'nin, BluTv'nin tüm hisselerini satın alındığı anlaşma dün imzalandı. 

Discovery ile kurulan stratejik ortalık çerçevesinde şirket, 2021 yılında BluTV'nin yüzde 35'ine ortak olmuştu. Ortaklığın ardından birçok HBO dizisi ve Discovery+ içeriği platformda yer almaya başlamıştı.  

BLUTV'NİN TAMAMI WARNER BROS'A SATILDI

Geçtiğimiz aylarda yabancı yayın platformu HBO ile yapılan anlaşma sonucunda dünya genelinde sevilen HBO içeriklerini Türkiye’de yayınlamaya başlayan BluTV bugün yapılan satış sonucunda dünya devi Warner Bros Discovery’e satıldı. Konuyla ilgili olarak gelen yorumlarda dünya devinin Türkiye’ye giriş yapması ana gündemde.

Öte yandan  BluTV’yi Warner Bros Discovery’nin satın almasıyla beraber Disney’den sonra en büyük 2. yayın markası da Türkiye’ye girmiş oldu. Bilindiği üzere Fox Grubu Türkiye’ye ilk olarak giriş yapmıştı ve aradan geçen süreçte marka Disney​ tarafından satın alınmıştı. Bunun yanında Türkiye’de yerli Disney yapımları çekilmeye başlanmış ve dünya pazarına sunulmuştu.

2015'te Doğan Holding çatısı altında Aydın Doğan Yalçındağ önderliğinde kurulan BluTV, 2017 yılında 'Masum'la birlikte ilk orijinal yapım içeriğini izleyiciyle buluşturdu.

Kaynak: T24

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...