Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
12 Aralık 2023 - 12:05

Sadece iPhone 15 Pro modellerine özel… Apple son güncelleme ile yeni telefonlarına çığır açan özellik ekledi

Apple, Salı akşamı yayınladığı iOS 17.2 güncellemesi ile iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine dikkat çeken bir özellik ekledi.
Teknoloji - Teknoloji
12 Aralık 2023 - 11:36

Maçtan önce alınan kafeinin, futbolcular üzerinde şaşırtan etkisi ortaya çıktı

Futbolcuların maç öncesi aldığı kafeinin, maç içerisinde nasıl bir etki gösterdiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar dikkat çeken sonuçları açığa çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Aralık 2023 - 11:32

The Day Before geliştiricisi, oyun sektörüne resmen havlu attı

Defalarca kez ertelendikten sonra çıkış tarihi adeta yılan hikayesine dönen The Day Before, 1 hafta bile dayanamadı. Geliştirici firma Fntastic, gelen binlerce olumsuz eleştiriye daha fazla dayanamadı, pes ettiğini duyurdu.
 - 'İlk kez böylesini gördük'
12 Aralık 2023 - 11:05

Bilim dünyası başparmaklı yunusu konuşuyor: ‘İlk kez böylesini gördük’

Hayvanlara ilişkin keşfedilmemiş birçok sır, araştırmalar sonucunda ortaya çıkarken, bilim dünyası son günlerde başparmaklı yunusu konuşuyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Aralık 2023 - 10:46

İnsan beyninden 'düşünebilen' bilgisayar üretildi

Bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen Brainoware sistemi, laboratuarda yetiştirilen insan beyin dokusu ile geleneksel devreleri birleştirerek ses tanıma gibi karmaşık görevleri yerine getirebiliyor. Yapılan ses tanıma testlerinde %78 doğruluk oranı elde edilen sistem, gelecekte yapay zeka sistemlerinde ve nörolojik araştırmalarda çığır açabilecek bir potansiyele sahip.
 - Elon 'Musk'ara oldu
12 Aralık 2023 - 09:39

Elon Musk, yorum yaptığına bin pişman oldu: Bu adam filmi izlememiş

Elon Musk, Netflix'in yeni filmi Dünyayı Ardında Bırak'ta Tesla'ların kaza yapmasıyla ilgili bir sahne için yaptığı yorum sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kişi filmi izlemeden yorum yaptığı için Musk ile dalga geçti.
 - Adım adım Dünya'ya geliyor...
12 Aralık 2023 - 09:27

Adım adım Dünya atmosferine giriyor... Bilim insanları 'bugün gelebilir' diyerek uyardı

Önümüzdeki saatlerde Dünya atmosferine girmesi beklenen 46P/Wirtanen adlı kuyrukluyıldız enkazı, beraberinde meteor yağmurlarını da getirebilir. Bilim insanları konuya ilişkin detayları paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Aralık 2023 - 09:09

WhatsApp’ın sevilen özelliği Messenger için de geldi

Meta, sohbet uygulaması Messenger için geç kalınan bir özelliği kullanıma sundu. Artık WhatsApp’ta olduğu gibi mesajlar düzenlenebiliyor.
 - 'Gizemli mekik' uzaya çıkamadı
12 Aralık 2023 - 08:53

Gizemli Uzay Mekiği'nin fırlatılışı ertelendi

ABD'de hazırlıkları tamamlanan Gizemli Uzay Mekiği X-37B'yi taşıyan SpaceX'in Falcon 9 roketinin fırlatılışı ertelendi. Kalkışın ertelenmesinin nedeni olarak zemin sorunu gösterildi.
Teknoloji - Teknoloji
12 Aralık 2023 - 07:45

Google'a "Epic" darbe! Büyük davayı kaybetti, tekelciliği ispatlandı

ABD menşeli dijital oyun şirketi Epic Games, uygulama içi ödemeler nedeniyle Google'a açtığı "antitröst" yani "tekelcilik" davasını kazandı.
 - KAAN 'hayalet' olacak
11 Aralık 2023 - 21:57

KAAN gökyüzünde fark edilmeyecek! Temel Kotil kritik özelliğini açıkladı

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin yerli savaş uçağı KAAN'ın kritik özelliğini Almanca yayın yapan bir haber sitesine anlattı. Kotil, KAAN’ın hayalet savaş uçağı olması için Türk mühendislerinin çalıştığını ifade etti.
Teknoloji - Teknoloji
11 Aralık 2023 - 21:36

iOS 17.2 yayınlandı: işte iPhone'a gelen yepyeni özellikler

Apple merakla beklenen iOS 17.2 güncellemesini piyasaya sürdü. iOS 17 ile uyumlu olan tüm iPhone'lara yüklenebiliyor. Yeni iPhone sürümü, Günlük uygulaması başta olmak üzere kamera ve mesajlar uygulamalarındaki iyileştirmelerin yanı sıra, iPhone'un önceki yazılımında tespit edilen çeşitli hataları düzeltiyor. Peki iOS 17.2 özellikleri neler?
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
11 Aralık 2023 - 20:00

WhatsApp'ın yeni özellikleri belli oldu: Herkese 'nihayet' dedirtecek güncellemeden ilk detay

WhatsApp, iletişim dünyasında öncü bir konumda bulunarak sürekli olarak yeni özellikler geliştirme ve kullanıcı deneyimini artırma çabalarını sürdürüyor. Bu popüler mesajlaşma uygulaması, kullanıcılarına daha güvenli, etkileşimli ve yenilikçi bir platform sunma misyonu doğrultusunda sürekli olarak güncelleniyor. En son getirilen güncellemelerle birlikte, WhatsApp kullanıcılarına sesli mesajlarda daha fazla gizlilik kontrolü tanıyan bir özellik sunuyor. Aynı zamanda, durum paylaşımlarında daha etkileşimli bir deneyim sunmak adına yapılan düzenlemelerle birlikte, medya paylaşımlarının kalitesi de artırılıyor. Bu güncellemelerle birlikte, WhatsApp kullanıcılarına iletişimdeki günlük yaşamlarını daha iyi yönetmeleri ve paylaşmaları için yeni araçlar sunuluyor.
 - 750 Bin kere Maşallah
11 Aralık 2023 - 17:30

750 bin kez Maşallah... Bayraktar TB2'den tarihe geçecek başarı

Baykar Teknoloji'nin yerli imkanlarla geliştirip millileştirdiği Bayraktar TB2, uçuş saatinde yeni bir rekora daha imza attı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Aralık 2023 - 16:43

Apple iki büyük ürününü üretimden kaldırıyor

Apple'ın en ucuz dizüstü bilgisayarları arasında bulunan MacBook Air modeli, son olarak 15 inç ekran boyutuyla güncellenmişti. Önümüzdeki yıl donanımsal olarak önemli bir performans artışı yaşayacağı M3 çipli versiyonu piyasaya sürülecek. Apple, piyasadaki mevcut iki ürününü de üretimden kaldıracak.
Teknoloji - Teknoloji
11 Aralık 2023 - 16:09

PS4 dönemi resmen sona erdi: Satışlar durduruldu

Sony, PlayStation 5 serisini piyasaya sürmesinden birkaç ay sonra, PS4 satışlarını Japonya'dan başlayarak durdurdu.
Teknoloji - Teknoloji
11 Aralık 2023 - 14:53

Uygun fiyatlı Xiaomi Redmi Note 12R piyasaya çıktı

Xiaomi, Redmi 13R'ı satışa çıkarmasının ardından uygun fiyatlı bir başka modelini daha piyasaya sürdü. İşte Redmi Note 12R'in özellikleri ve fiyatı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Aralık 2023 - 14:07

WhatsApp duyurdu: Süre bitiyor, artık para isteyecek!

WhatsApp, yedekleme sisteminde önemli bir değişikliğe gideceğini duyurdu. Artık Google Drive'a kaydedilen yedek dosyaları, kotayı aşması halinde daha fazla yedekleme yapabilmek için ek depolama alanı satın alınması gerekecek.
Teknoloji - Teknoloji
11 Aralık 2023 - 14:00

Türk İHA’sı ANKA-S’in yeni adresi belli oldu: 9 adet birden verilecek

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-S için bir ülkeyle daha anlaşma yapıldı. Malezya Savunma Bakanı Utama Mohamad Bin Haji Hasan, 9 adet verilecek diyerek anlaşmanın detaylarını paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Aralık 2023 - 13:18

Apple'da üst düzey ayrılık: iPhone'u tasarlayan adam gidiyor

Geçtiğimiz aylarda Microsoft'ta Windows'un bugünlere gelmesinde büyük payı olan Panos Panay'ın Amazon'a geçti. PlayStation CEO'su Jim Ryan da emekli olacağını duyurdu. Bir ayrılık haberi de Apple'dan. iPhone'un ürün tasarımında söz sahibi olan ismin şirketten ayrılacağı öne sürüldü.
Başa Dön Sona Git