Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
25 Kasım 2023 - 12:34

Dev bir asteroit Dünya'yı yok edecek olsa, onu durdurabilir miyiz?

Bir uluslararası çalışma, Dünya'yı yok edebilecek kadar tehlikeli bir asteroidin gezegene çarpması durumunda insanları nelerin beklediğini ve bu tehlikeye karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
25 Kasım 2023 - 10:51

Yapay zeka influencer viral oldu: Binlerce takipçisi var, aylık kazancı dudak uçuklatıyor

"Poz vererek çok para kazanmak isteyen insanlardan" iflah ettiğini söyleyen bir influencer ajansı, çareyi yapay zekada buldu. İspanya'da yaşayan ekip, yapay zeka teknolojisi kullanarak ürettiği sosyal medya fenomeni aracılığıyla aylık 10 bin euro kazanıyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
25 Kasım 2023 - 09:35

Türkiye 'KAAN' ile seviye atlayacak, işte ilk uçuşunu yapacağı tarih

Milli muharip uçak "Kaan" gökyüzüyle buluşmak için gün sayıyor. Kaan’ın ilk uçuşunun 27 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. 2032’den itibaren de Kaan’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girmesi bekleniyor.
 - 'Model olarak görüyoruz'
24 Kasım 2023 - 22:20

Macaristan'dan Türkiye'nin savunma sanayine övgü dolu sözler: Model olarak görüyoruz

Macaristan Savunma Bakanı Bobrovniczky, Türkiye'nin savunma sanayinde son yıllarda önemli adımlara imza attığını söyledi. Türk Savunma Sanayi'ne övgüler dizen Macar Bakan, "Türkiye'yi askeri anlamda bir model olarak görüyoruz. Son yıllarda gösterdikleri gelişme ve performans bizim için ilham verici" dedi. 
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 19:17

Ortalık karışır: Microsoft Bing, dünyanın en büyük 6'ncı ülkesini yok saydı

Her daim elimizin altında olan ve istediğimiz zaman bir şeyler hakkında bilgi alabileceğimiz arama motorlarının güvenilirliğini sorgulatacak bir gelişme yaşandı. Microsoft Bing'e göre 'Avustralya' diye bir ülke yok.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 16:44

Sadece IQ puanı 130 olanlar görebiliyor: Resimdeki hatayı bulmanız için 7 saniyeniz var...

Zekanıza ne kadar güveniyorsunuz? Resimdeki Eğer resimdeki hatayı 7 saniye içinde bulabilirseniz yüksek IQ'ya sahip olduğunuz söyleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 16:25

NASA bir ilke imza atabilir: Hem dünyada hem de Mars'ta uçacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), hem Dünya hem de Mars koşullarına uyumlu yeni bir helikopter üretecek.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 15:26

'Squid Games' reality şov yarışmacıları, yaralandıkları için Netflix'e dava açtı: The Challenge sözcüsünden cevap gecikmedi

Netflix, Squid Game dizisinden uyarlanan 'Squid Games' reality şovunu kısa süre önce yayınladı. Gerçek bir yarışma olan "The Squid Game: The Challenge'' oyuncuları, yaralandıkları için Netflix'e dava açtı.
 - En güçlü ikinci kozmik ışın yaklaşıyor
24 Kasım 2023 - 14:54

Ultra güçlü ışın Dünya'ya yaklaşıyor: İnsan üzerinde tuğla etkisi yapıyor

Uzay bilimciler, ABD'nin Utah eyaletinde, Samanyolu Galaksisi'nin ötesinden dünyaya geldiği düşünülen, son derece nadir ve ultra yüksek enerjili parçacık tespit etti. Parçacığın enerjisinin, şimdiye kadar gözlemlenen en güçlü ikinci kozmik ışın olduğu belirtildi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 14:50

Karşı tarafı çözemeyenlere: Göz teması kurmanın 'şaşırtıcı' gizli etkisi bulundu

İnsanların göz teması kurma eğilimlerini incelemek amacıyla 15 çift üzerinde gerçekleştirilen bir araştırmada, kısa süreli temasın sosyal davranışları tahmin etmede önemli bir faktör olduğu belirlendi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 14:25

Henüz tanıtılmayan Galaxy S24 Ultra, gerçek görüntüsüyle sızdırıldı

Samsung'un önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği yeni akıllı telefonu Galaxy S24 Ultra, resmiyet kazanmadan gerçek görünütleriyle sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 14:23

Samsung durmuyor: Popüler bir modele daha Android 14 (One UI 6) yayınladı

Samsung, Android'in en yeni sürümünü bir telefonuna daha getirdi. Android 14 tabanlı One UI 6 güncellemesi Avrupa'daki Galaxy S21 serisi kullanıcılarına sunuldu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 13:32

Samsung, akıllı telefon satışlarında 42 ülkede zirveyi bırakmadı

En çok akıllı telefon üreten firmalardan Samsung, Counterpoint Research tarafından yapılan son araştırmaya göre 42 ülkede pazar payını kimseye kaptırmadı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 13:17

Samsung Galaxy Z Flip 5 Maison Margiela çıktı: İşte özellikleri ve tasarımı

Samsung ile dünyaca ünlü moda evi Maison Margiela iş birliği, meyvesini verdi. Güney Koreli üretici yeni katlanabilir akıllı telefon modeli 'Galaxy Z Flip 5 Maison Margiela Edition' ile kullanıcıları karşısına çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 12:34

iOS 18: iPhone'u yapay zekayla donatacak yeni güncelleme hakkında bilinenler

En iddialı iPhone güncellemelerinden biri olması beklenen iOS 18 sürümü hakkında bilinen detayları listeledik. İşte iOS 18 özellikleri, çıkış tarihi ve güncelleme alacak telefonlar.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 12:09

Steam oyun fiyatlarını dolardan TL'ye çeviren eklenti: Steam Try Converter nasıl kurulur?

Steam'in Türkiye'de TL ile ödemeyi kaldırıp dolar birimine geçmesi epey yankı uyandırmıştı. Şu an itibariyle tüm Steam oyunları dolar ile satılırken, bu oyunların fiyatını Türk Lirasına çevirebilen yeni bir eklenti geliştirildi. Peki Steam Try Converter isimli eklenti nasıl kurulur ve kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 11:46

Merakla beklenen GTA 6'nın ön sipariş tarihi sızdırıldı: Çok beklemeyebilirsiniz

Rockstar Games'in ilk fragmanını yayınlamaya hazırlandığı GTA 6 için ön sipariş tarihi ortaya çıktı. Bir perakendeci, oyunun ne zaman satışa sunulacağına ilişkin bilgiyi müşteriyle paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 11:37

ASELSAN duyurdu: Yerli ve milli hava savunma sistemi SİPER gün sayıyor

ASELSAN, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı ile geliştirilen SİPER Sistemi envantere giriyor. Türkiye'nin hava savunması için kritik bir öneme sahip SİPER Ürün-1, önümüzdeki yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımına sunulacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 11:27

"EA FC 24" oyuncuları müjde: Euro 2024 için güncelleme sözü verildi, işte yayınlanacağı tarih

FIFA ile uzun süredir devam eden ortaklığını sonlandıran EA Sports, diğer yandan UEFA ile sürdürdüğü ortaklık kapsamında EA FC 24 için Euro 2024 güncellemesini ücretsiz olarak sunacak.
Teknoloji - Teknoloji
24 Kasım 2023 - 10:55

Samsung telefonlarda çileden çıkaran sorun: Son güncellemede ortaya çıktı, şikayetlerin sayısı arttı!

Samsung telefonlar yeni güncellemenin yüklenmesinin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Sorunun kaynağının One UI 6 güncellemesi olduğundan şüpheleniliyor.
Başa Dön Sona Git