Tgrt Haber
 - Avrupa'da ses getirecek başarı
21 Kasım 2023 - 11:20

KANSUVA İHA'dan Avrupa'da ses getirecek başarı: Bilecik'te tasarlandı, Selçuk Bayraktar'a sunacaklar

Bilecik'te tasarlanan KANSUVA insansız hava aracı "Avrupa Birliği Projesi" kapsamında ön aşamayı başarıyla geçti. Tornado Havacılık Kurucusu Yasin Yasa, "KANSUVA, askeri ve sivil amaçlı olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır" dedi. İHA'yı 2022'de gökyüzüyle buluşturan ekip Türk SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar'a geliştirdikleri yazılımları sunmayı hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Kasım 2023 - 10:41

Steam dolar ile satışa başladı, oyun fiyatları uçuşa geçti

Bilgisayar oyunu satın alma platformu Steam, Türk Lirası desteğini resmen kaldırdı. Dolar bazlı oyun satışına başladı. Yapılan güncelleme sonrası oyun fiyatlarında iki kattan fazla artış görüldü.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 20:59

Microsoft, tartışılan Bing Image Creator'a 'Disney' ayarı yaptı

Microsoft'un metinden fotoğraf oluşturma aracı 'Bing Image Creator' ile Disney'e aitmiş gibi görünen posterlerin üretilmesi üzerine şirket harekete geçti. Telif hakkı sorunlarıyla cebelleşmek istemeyen Microsoft 'Disney'i yasakladı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 17:13

iPhone 15 demode olmadan iPhone 16 Pro'dan ilk görüntü geldi: Pil kapasitesi belli oldu

iPhone 15'in piyasaya çıkmasından henüz birkaç ay geçti. Bununla birlike iPhone 16 serisi için Apple kolları sıvadı. Gelecek yıl tanıtılacak iPhone 16 Pro modeline ait batarya görüntüsü paylaşıldı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 16:45

5G'de odak nokta yerli ve milli üretim olacak: Altyapı için teşvikler sağlanacak

Türkiye, 5G'ye geçiş için gün sayarken odak noktası yerli ve milli üretim olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, teşvik sağlanacağını belirterek 5G'ye ilişkin bazı gelişmeleri paylaştı.
 - 80'lerin olmazsa olmazıydı...
20 Kasım 2023 - 16:24

80'lerin olmazsa olmazıydı... İlk Windows tam 40 yıl önce piyasaya çıktı, işte dikkat çeken hikâyesi

Günümüz bilgisayarlarında çoğunlukla kullanılan Windows işletim sistemi aslında çok uzun bir tarihe sahip. Bugün itibariyle ilk Windows, yani Windows 1.0’ın piyasaya çıkmasının üzerinden tam 40 yıl geçti.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 15:39

YouTube'da oyun devri başladı: 'Playables' nasıl kullanılır?

YouTube aylar süren test aşamasının ardından, video izlerken oyun oynatan 'Playables' özelliğini kullanıma açtı. Ancak parayı vermeyen düdüğü çalamıyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 14:48

iPhone 15 rakibi Galaxy S24 serisinin çıkış tarihi belli oldu: Beklenenden erken tanıtılacak

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi modelleri için çıkış tarihi artık netleşti diyebiliriz. üst düzey özelliklere sahip olacak Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra'nın tanıtılacağı tarih bir kez daha gündeme geldi.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 14:09

OpenAI kovdu, Microsoft sahip çıktı: Sam Altman'a yeni görev

Microsoft, OpenAI'dan ayrılan Sam Altman ve Greg Brockman'ı bünyesine kattı. İki isim, şirketin yeni yapay zeka araştırma ekibine liderlik edecek.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 13:54

Elazığ’da ilginç olay: Okulun adı haritada ‘Lionel Messi’ olarak çıkıyor

Google Haritalar’da Lionel Messi olarak çıkan okul sosyal medyada gündem oldu. Ortaya çıkan bu duruma Belediye Başkanı’ndan da espirili cevap geldi. ‘Lionel Messi Türkiye’ye gelirse davet edeceğiz’.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 13:26

Instagram'dan Samsung Galaxy S24'e özel yenilik: Tek tuşla erişilecek

Meta, akıllı telefonun kilit ekranından Instagram Kamerasına erişebilme özelliğini devreye alıyor. Ama sadece Samsung Galaxy S24 sahipleri kullanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 12:34

Redmi Note 13R Pro: 108 Megapiksel kameralı yeni akıllı telefon tanıtıldı

Xiaomi, 108 Megapiksel kamera, 120Hz yenileme hızına sahip ekran ve 33W hızlı şarj gibi özellikleri uygun bir fiyata sunan 'Redmi Note 13R Pro' modelini tanıttı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 11:40

WhatsApp'ın yapay zeka sohbet botu ufukta göründü, nasıl çalışacak?

WhatsApp, kullanıcılarının sohbet ederek veya soru sorarak konuşabileceği bir yapay zeka chatbot sistemi üzerinde çalışıyor. Yeni özellik WhatsApp beta sürümünü kullanan sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açıldı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 11:23

Steam'de TL dönemi sona erdi: Dünyaca ünlü oyun platformu Türkiye’de dolar ile ödemeye geçti

Valve’nin dünyanın dört bir yanında hizmet veren oyun platformu Steam, Türkiye ve Arjantin’in para birimleriyle alışveriş yapmayı sona erdirdi. Artık sadece dolar üzerinden satış gerçekleşecek.
Teknoloji - Teknoloji
20 Kasım 2023 - 10:44

Sam Altman geri dönmeyecek, yeni OpenAI CEO'su belli oldu

OpenAI CEO'su Sam Altman, "yönetim kuruluyla iletişimde samimi olmadığı" iddiasıyla görevinden el çektirildikten sonra, şirket aradığı yeni lideri buldu. Twitch kurucu ortağı Emmett Shear, Altman'ın koltuğunu devraldı.
 - Elon Musk anbean paylaştı!
20 Kasım 2023 - 10:38

Elon Musk paylaştı: 5.000 tonluk uzay roketinin fırlatılma anı hayrete düşürdü…

5 bin tonluk roketin fırlatılma anı hayrete düşürdü
 - Apple göz göre göre tedbir almıyor
20 Kasım 2023 - 09:55

iPhone’ların korkulu rüyası… Apple göz göre önlem almıyor, telefonlar risk altında

iPhone’lar her ne kadar güvenli olsa da başlarında büyük bir bela var. Güvenlik uzmanları tarafından tespit edilip Apple’a sunulan Flipper Zero saldırısı için hala bir önlem alınmadı. Telefonlar risk altında!
 - Kendi küçük, etkisi büyük...
19 Kasım 2023 - 17:17

Bilim adamları bunu da yaptı: Yutulabilen akıllı kapsül bilinmeyen hastalıkları tespit edecek

Sağlık ve bilimde yeni gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Araştırmalar ve çeşitli testler sonucunda bilim adamları, yutulabilen akıllı kapsül geliştirdi. Bilinmeyen pek çok hastalığın tespitinde kullanılacak.
 - Geleceğin iPhone'u olacak
19 Kasım 2023 - 16:05

Eski Apple tasarımcıları geliştirdi: ‘Geleceğin iPhone’u’ olarak nitelendirilen Humen AI Pin, telefonların yerini alacak

Teknoloji hızla gelişirken, etkisini akıllı telefonlar üzerinde de gösteriyor. Yapay zeka giderek popülerleşirken, eski Apple kurucusu tarafından geliştirilen Humane AI modeli de piyasaya çıktı. Peki neler sunuyor?
Teknoloji - Teknoloji
19 Kasım 2023 - 12:57

Bitmeyen Hikayeler: Instagram’a ‘bu da olmasın be!’ dedirten özellik geliyor

Instagram hikayelerini görmekten sıkıldınız mı? Bu ilerleyen günlerde daha da sıkıcı bir hal alabilir. Meta'nın Instagram için geliştirdiği My Week isimli özellikle hikayeler tam 7 gün yayında kalabilecek.
Başa Dön Sona Git