Tgrt Haber
 - Ne senle, ne de sensiz...
19 Kasım 2023 - 10:54

OpenAI’dan geri vites: Kovduğu CEO’yu tekrardan işe almaya hazırlanıyor

Yapay zeka ChatGPT’nin geliştiricisi Sam Altman’ın işine son veren OpenAI, geri vites yaptı. Teknoloji şirketi Altman’ı yeniden getirmek için görüşmelere başladı.
 - İnsanlığı uzaya taşıyacak
19 Kasım 2023 - 10:17

Elon Musk bir kez daha tarihe geçti: Dünyanın en büyük uzay roketi fırlatıldı

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, bugüne kadarki en büyük roket olan Starship fırlatmasında başarıya ulaştı. Musk, bu fırlatma ile tarihe adına altın harflerle yazdı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Kasım 2023 - 12:41

Google patronu Android telefon sahiplerini uyardı: 'Güvende kalmak için buna dikkat edin'

Google Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai, Android telefon sahiplerini 'sideloading' konusunda uyardı. Güvende kalmak için her zaman resmi uygulama mağazası Play Store'dan yükleme yapılmasını tavsiye etti.
Teknoloji - Teknoloji
18 Kasım 2023 - 11:05

OpenAI CEO'su Sam Altman kovuldu, şirketten zehir zemberek sözler

Dünyaca ünlü yapay zeka şirketi OpenAI CEO'su Sam Altman kovuldu. Yönetim kurulu artık Altman'ın şirketi yönetebileceğine inanmadığını açıklarken, OpenAI'nin kurucu ortaklarından Greg Brockman da istifasını verdi. Tartışmalar ortasında Microsoft'tan da açıklama gecikmedi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
18 Kasım 2023 - 10:17

Milli gururumuz İHA Alpagu start verdi, ihracatına başlandı

Yeni taktik mini İHA Alpagu Türk savunma sanayinin gururu oldu. Tüm testleri başarıyla tamamlayan Alpagu'nun ilk ihracatı da gerçekleşti.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 23:00

WhatsApp’a bomba yenilik: Saatlerce uğraşmaya gerek kalmayacak

Meta, WhatsApp için uzun yıllardır beklenen özelliği test etmeye başladı. Artık mesajları saatlerce aramaya gerek kalmayacak.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 20:29

Windows 11 artık 'Edge' ve 'Bing' konusunda diretmiyor

Microsoft, bilgisayar işletim sistemi Windows 11'i AB Dijital Hizmetler Yasası (DMA) ile uyumlu hale getirecek adımları açıkladı. Artık kullanıcıların varsayılan uygulama tercihlerini hatırlayacak, ayrıca 'Edge' ve 'Bing' hizmetleri kaldırılabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 17:07

Telefonlarınızı başkasına verirken gözünüz arkada kalmayacak: Google'dan Android cihazlara sürpriz yenilik

Google, Android 14 güncellemesine yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Geliştiriciler için yayınlanan Android 14 QPR2 Beta 1 güncellemesinde uzun süredir beklenen özellik ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 14:23

Herkes Threads'e odaklanırken, sessizce büyüyor: X rakibi Bluesky'in kullanıcı sayısı açıklandı

Elon Musk'un X'ine rakip olarak çıkan Bluesky uygulaması kullanıcı sayısını hızla artırıyor. Yapılan açıklamaya göre platform sadece iki ay gibi kısa bir sürede 1 milyon kullanıcı kazandı.
 - Şimdi de LinkedIn'e rakip oldu
17 Kasım 2023 - 13:55

Artık iş başvurusu yapılabiliyor: X’in (Twitter) iş arama özelliği kullanıma sunuldu, Elon Musk LinkedIn’e resmen rakip oldu

Sosyal medya platformu X’e popüler olan tüm özellikleri ekleme yolunda ilerleyen Musk, LinkedIn’e rakip olacak iş bulma işlevini resmen devreye aldı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 13:25

Oppo, OnePlus ve Realme telefonlara 'Microsoft Phone Link' desteği geliyor

PC'den Android telefonu yönetmeyi sağlayan 'Phone Link' uygulaması Oppo, OnePlus ve Realme telefonlara geliyor. Telefondaki bildirimleri, mesajları, uygulamaları ve çok daha fazlasını bilgisayardan kontrol etme imkanı doğdu.
 - Yaptık yine yaparız
17 Kasım 2023 - 13:18

Haluk Bayraktar’dan, ‘Eurofighter’ engellenecek iddiasına ‘KIZILELMA’LI cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berlin ziyareti öncesi dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. ABD merkezli Bloomberg, Türkiye’nin ‘Eurofighter’ almasının engelleneceğini öne sürerken Haluk Bayraktar’dan da cevap gecikmedi. Bloomberg’i tiye alan Bayraktar’ın, Kızılelma ile vurgu yapması sosyal medyada gündem oldu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 12:18

Amazon internetten araba satışına başlıyor: İlk marka belli oldu

Otomobil alım satımında yeni bir dönem başlıyor. Hyundai, arabalarının internet üzerinden satın alınabilmesi için e-ticaret devi Amazon ile anlaştı. Sistem kullanıma açıldığında, araç sahibi olmak "kahve siparişi vermek kadar" kolay olacak.
 - Yemyeşil Mars
17 Kasım 2023 - 11:40

Mars'ta ilk: Atmosfer yemyeşil oldu, bilim insanları nedenini açıkladı

Avrupa Uzay Ajansı'na ait TGO adlı uzay aracı, Mars'ın atmosferinin 50 kilometre yükseğinde, gezegenin ince atmosferinde yeşil bir parıltı tespit etti.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 10:48

WhatsApp'tan bir yenilik daha: Sohbet içinden durumlara erişilebilecek

WhatsApp, Instagram Hikayeler benzeri 'Durum' özelliğinde yeni bir dönemi başlatıyor. Artık 24 saat içinde kaybolan gönderilere mesajlaşırken erişmek çok daha kolay olacak.
Teknoloji - Teknoloji
17 Kasım 2023 - 10:33

Sony ve Apple el ele verdi: Popüler hizmet 6 ay ücretsiz, elinizi çabuk tutun

Teknoloji devi Apple ile Sony ortaklığında yeni bir kampanya başladı. PS5 sahipleri Apple’ın popüler servisinden 6 ay ücretsiz yararlanabilecek. Peki şartlar neler?
Teknoloji - Teknoloji
16 Kasım 2023 - 22:49

Eurofighter Typhoon mu F-16 mı? Eurofighter Typhoon savaş uçağının özellikleri ve fiyatı ne kadar?

AB yapımı olan Eurofighter Typhoon ile F16 savaş uçakları karşılaştırılmaya başlandı. Peki Eurofighter Typhoon özellikleri ve F16 özellikleri kıyaslandığında hangisi daha iyi? İşte Eurofighter Typhoon ve F-16'nın öne çıkan özellikleri...
Teknoloji - Teknoloji
16 Kasım 2023 - 22:46

Apple inadını kırdı, iPhone'a RCS desteği sonunda geliyor

"Bir şeyi 40 kere söylersen gerçekleşir" lafının doğru olduğunu düşündürten gelişme: Google, bulduğu her fırsatta Apple'ı "iPhone'da RCS'yi destekle" diye sıkıştırıyordu, sonunda istediği oldu.
Teknoloji - Teknoloji
16 Kasım 2023 - 21:29

Instagram video indirme özelliğini sundu: Nasıl kullanılır?

Instagram video indirme işlemi için üçüncü taraf site zorunluluğunu ortadan kaldıran bir özellik yayınladı. 'İndir' butonu doğrudan uygulama içerisindeki Reels videolarına geldi.
Teknoloji - Teknoloji
16 Kasım 2023 - 17:10

Yapay zekayla tasarlanan Süper Lig stadları sosyal medyanın gündeminde: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve dahası

Son dönemin gelişen teknolojisi yapay zekayla oluşturulan eserlere bu kez de stadyumlar eklendi. Bazı Süper Lig takımlarının stadyumları bu kez yapay zekanın ellerinden!
Başa Dön Sona Git