Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 14:16

Türk üniversite öğrencilerinin geliştirdiği mini sürü İHA'lar, kamikaze dronlara dönüşüyor

Türk üniversite öğrencileri, fünye bombalar ile kamikaze dronlara dönüşebilen, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen yazılımlara sahip mini sürü İHA'larını sergiledi.
 - Göklerin keskin gözlerinden...
01 Eylül 2023 - 14:06

Bayraktar TB2 ve AKINCI gözünden TEKNOFEST Ankara

TEKNOFEST Ankara tüm heyecanıyla devam ediyor. Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenen etkinlikte TEKNOFEST coşkusu, Bayraktar TB2 ve AKINCI kameraları ile havadan böyle görüntülendi.
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 14:05

Starfield sancılı başladı: Erken erişim sürümü çöktü!

Bethesda imzalı uzay temalı aksiyon rol yapma oyunu Starfield için sayılı günler kaldı. Oyun 1 Eylül itibarıyla erken erişim sürümünü satın alan kullanıcılar için erişime açıldı. Fakat Starfield'ın erken erişim sürümü birçok kullanıcıyı adeta sinir krizine soktu.
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 13:28

Apple'dan tartışmalı karar: Sosyal medya üzerinden destek sunmayacak!

Teknoloji devi Apple, sosyal medya üzerinden müşterilerine destek vermeyi bırakıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre şirket Ekim ayından itibaren artık sadece telefon ile uzaktan destek sağlayacak. Peki Apple neden bu kararı alıyor?
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 13:02

İsrailli şirketle iş birliği yapan Musk'tan bir skandal daha: X, yüz tanıma ve parmak izi verilerinizi toplayacak

Elon Musk yönetimindeki "süper uygulama" platformu X, gizlilik politikasını güncelleyerek, kullanıcıların parmak izi ve yüz tanıma gibi biyometrik verileri ile eğitim ve istihdam geçmişine dair bilgilerini toplayacağını belirten bir madde ekledi.
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 12:29

Sony, Xperia 5 V modelini tanıttı: Özellikleri ve fiyatı

Sony, Xperia 5 V modelini tanıttı. Markanın en güçlü amiral gemisi olarak ortaya çıkan yeni akıllı telefon, Xperia'nın alışılageldik tasarımını devam ettiriyor. Peki Xperia 5 V özellikleri ve fiyatı nasıl? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 12:03

KVKK izin verdi: Google kullanıcı verilerini yurt dışına aktarabilecek

KVKK, Google Reklamcılık ve Pazarlama Limited Şirketi tarafından yapılan taahhütname başvurusunu kabul ederek, şirketin yurt dışına veri aktarımı yapmasına izin verdiğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 11:30

2023'te en çok satan telefonları açıklandı: iPhone, Android'i ezip geçti!

iPhone ile Android telefonları arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor. Bir tarafta onlarca Android markası bulunurken, Apple ise bu markalarla tek başına rekabet ediyor. Peki bu çetin rekabette son durum ne? Omdia'nın verileri, bu sorunun cevabını anlamamızı sağladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 11:18

'WhatsApp Android' tasarımı değişiyor: Yeni arayüzden ilk görüntü geldi

WhatsApp, Android uygulamasının tasarımında köklü bir değişikliğe gidiyor. Test aşamasında olan yeni tasarımda beyaz rengin hakim olduğu görülürken, aynı zamanda uygulamanın Material Your 3 tasarım diliyle uyumlu hale getirildiği anlaşılıyor.
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 10:47

Huawei açıkladı: Mate 60 Pro, Türkiye pazarına gelecek mi?

Huawei, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü Huawei Mate 60 Pro cihazını Çin dışındaki pazarlarda satışa sunup sunmayacağı konusunda açıklama yaptı.
 - Yerli ve milli 3'lü çete
01 Eylül 2023 - 10:46

Terörle mücadelede yerli üçlü bir arada! Biri gözlüyor, diğerleri vuruyor

Terörle mücadelede düşmana göz açtırmıyorlar
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 10:31

Yeni Tesla Model 3, tam 6 yıl sonra piyasaya sürüldü: Menzil arttı, tasarım yenilendi!

Elon Musk’ın elektrikli otomobil markası Tesla, popüler modeli altı yıl sonra yeniledi. Tamamen yeni Tesla Model 3 tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Eylül 2023 - 10:00

Bilim adamları anlam veremedi: Mars’ta günler su gibi akıp gidiyor, tüm çabalar boşa gidebilir

Mars’ta yaşama dair araştırmalar yapılırken, bilim adamları son çalışmalarında şaşkınlığa uğradı. Kızıl Gezegen’de zamanın hızlı geçmesi gelecek planları için endişelere neden olmaya başladı.
 - 'Kırat' kalkan olacak
31 Ağustos 2023 - 23:24

ASELSAN, Kızılelma ve KAAN için geliştirdi: Havada görünmez olacaklar

ASELSAN Kızılelma ve Milli Muharip Uçak için 'Infrared search and track' teknolojisi geliştirdi. Karat adı verilen sistem sayesinde yerli SİHA ve uçaklar görünmez olacak.
 - Maden işçilerinin hayatını kolaylaştıracak
31 Ağustos 2023 - 20:06

TEKNOFEST gençlerinden müthiş buluş: Maden işçilerinin hayatını kolaylaştıracak

TEKNOFEST gençleri Maden işçilerinin hayatını kolaylaştıracak buluşu sergiledi. Öğrencilerin geliştirdiği sistem sayesinde madende yaşanabilecek gaz zehirlenmesi ve patlamada insan kaybının önüne geçilebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
31 Ağustos 2023 - 15:46

Tamamen yeni Volkswagen Passat 2024 tanıtıldı: İşte özellikleri

Alman devi Volkswagen, Sedan’ı piyasadan kaldırmasının ardından yeni kimliğiyle Passat 2024’ü piyasaya sürdü. İşte özellikleri.
Teknoloji - Teknoloji
31 Ağustos 2023 - 13:59

KIZILELMA süpersonik hızla uçabilecek: TEİ Müdürü Akşit’ten yerli uçak motoru açıklaması

Türkiye’nin yerli savaş uçaklarına güç verecek motorları için geri sayım başladı. TEKNOFEST’te birçok ürününü sergileyen TUSAŞ, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen motorları da sergiledi. Aynı etkinlikte TEI-TF6000/TEI-TF10000'in üretilen ilk dönen parçaları da yer aldı.
Teknoloji - Teknoloji
31 Ağustos 2023 - 13:35

PlayStation Plus Eylül 2023 ücretsiz oyunları duyuruldu (Sony, Eylül ayında hangi oyunları verecek?)

Sony, PlayStation Plus platformuna Eylül 2023 döneminde ekleyeceği yeni oyunları duyurdu. Açıklanan liste, PS4 ve PS5 konsolları ile PS Plus'ın bütün paket seçeneklerini destekliyor.
Teknoloji - Teknoloji
31 Ağustos 2023 - 13:18

Samsung'dan üç modele One UI 5.1.1 güncellemesi

Samsung, One UI 5.1.1 güncellemesini Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 ile eşzamanlı olarak kullanıma sundu. Güncellemenin yeni nesil katlanabilir telefonlar ile sınırlı olmayacağının duyurulmasının ardından, One UI 5.1.1 üç modele daha geldi.
Teknoloji - Teknoloji
31 Ağustos 2023 - 12:54

Google ucuz uçak bileti için harekete geçti: Kullanıcılara en uygun zamanı gösterecek

Teknoloji devi Google, Flights uygulamasını fiyat tasarrufu sağlayacak yeni özellikle güncellediğini açıkladı. Uygulama artık uçuş rezervasyonu için uygun tarih aralıklarının söyleyecek.
Başa Dön Sona Git