Tgrt Haber

(VİDEO) Toprak kayması altın madeni göçük görüntüleri var mı? Erzincan göçük anları!

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 17:24 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 17:29

Dün Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasının ardından 9 maden işçisinin göçük altında olduğu öğrenildi. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasının görüntüleri de araştırılıyor. Vatandaşlar altın madeni göçük videosunu araştırmakta. İşte o görüntüler...

Erzincan​'ın İliç​ ilçesinde meydana gelen maden kazasının ardından vatandaşlar göçük anının videosunu araştırmaya başladı. 9 işçinin halen bulunamadığı maden göçüğünün anı araştırılmakta. Vatandaşlar Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasının görüntülerini araştırıyor.

ERZİNCAN TOPRAK KAYMASI​ GÖRÜNTÜLERİ VAR MI?

Erzincan'da meydana gelen toprak kayması anından yeni görüntüler geldi. Maden kazası​ esnasında yolda olan bir kamyonun kamerasına yansıyan görüntüler haberimizde yer alıyor.

ERZİNCAN MADEN GÖÇÜĞÜNDE OLAN 9 İŞÇİ BULUNDU MU?

9 işçinin bulunması için amacıyla başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Erzincan'da dün meydana gelen toprak kaymasının ardından AFAD​ açıklama yaptı. AFAD Başkanı Okay Memiş, "Arama kurtarma ekibi sayısı yeterli. Bakanlarımız burada ve 9 işçimize ulaşmak için her türlü yöntemi deniyoruz. Bütün imkanları seferber ettik. Her şey kontrolümüz altında." dedi.

(VİDEO) Toprak kayması altın madeni göçük görüntüleri var mı? Erzincan göçük anları! - 1. Resim

SİYANÜRLÜ TOPRAK FIRAT NEHRİ'NE KARIŞTI MI?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddialara cevap verdi. İşte açıklama:

"Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, 'Erzincan'da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Fırat Nehri ya da herhangi bir baraja değil, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin atık havuzuna aittir."

Toprak kaymasının ardından nehre herhangi bir malzemenin ulaşması veya karışmasının söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Bölgede meydana gelen toprak kaymasının, maden alanındaki atık havuzu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...