Tgrt Haber

1 şehit var, 5 terörist öldürüldü

11 Kasım 2015 15:14 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14
1 şehit var, 5 terörist öldürüldü

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Teğmen Altuğ Tek şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9’uncu gününe girdiği Silvan ilçesinde, dün yaşanan sessizlik bugün Sabah saatlerinde yerini şiddetli çatışmaya başladı. İlçenin Mescit Mahallesi'nde saat 05.00 sıralarında çıkan ve teröristlerle sıcak temas yaşanan çatışmada, 1 teğmen şehit oldu, 1 asker yaralandı.  
BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI
Silvan İlçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında Konak, Mescit ve Tekel Mahallelerinde uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı bugün 9'uncu gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik büyük bir operasyon başlatıldı. Askerlerin tanklar ile katıldığı ve havadan helikopter desteğinde gerçekleştirilen operasyonda, zaman zaman çatışma ve patlama seslerinin geldiği belirtildi. Çatışmaların olduğu bölgelere ambulanslar sevk edilirken, ilçede özellikle operasyonun yapıldığı 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tankların konuşlandırıldığı gözlendi.
Silvan'da bulunan HDP Diyarbakır Miletvekili Feleknas Uca, yasağın uygulandığı bölgelere dün HDP'li milletvekillerinin canlı kalkan olarak girdiğini söyledi, Uca, irtibat kuramadıklarını, bölgedeki insanların hayatlarından endişe ettiklerini söyledi. 
5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde PKK’lılara düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 1 askerin şehit olduğunu 5 PKK’lının da öldürüldüğünü ifade edildi. Açıklamada, ilçede halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, halkın her türlü terör eylemlerinden korunması, güvenliği sağlanması amacıyla ilgili mevzuat kapsamında her türlü önlemin alındığı belirtilerek, şöyle denildi:
"Son dönemde bölgede meydana gelen gelişmeler kapsamında, Silvan ilçe merkezinde faaliyet yürüten, yol kesme ve barikat kurmak suretiyle, vatandaşların günlük yaşam ve sosyal hayatını etkileyen eylem ve olayları gerçekleştiren terör örgütü PKK mensuplarını yakalamak, sokak aralarına açılmış hendek ve barikatları kaldırmak ve tuzaklanan mayın, el yapımı patlayıcıları bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla Silvan İlçe merkezinde 3 mahallede operasyon icra edildi." 
3 SİVİL YARALANDI 
Açıklamada, çıkan olaylarda 3 sivilin de yaralandığına yer verilirken, şöyle devam edildi:  Operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca, güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcı maddelere ait şarapnel parçaları bölgedeki vatandaşlarımıza isabet etmiş ve neticesinde, ikisi yaşı küçük olmak üzere üç vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları Silvan Devlet Hastanesi’nde tedavilerine devam edilmektedir. 11 Kasım 2015 tarihinde icra edilen faaliyette, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, bir kahraman silah arkadaşımız ise, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, aynı operasyonda ise 5 BTÖ’nun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir." 
MUĞLA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ...
Silvan'da PKK’lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Teğmen Altuğ Tek’in Muğla’daki baba evine ateş düştü. 
Oğlunun şehit olduğu haberini alan 4 çocuk annesi ev kadını 60 yaşındaki Fatma Tek, fenalık geçirdi. Yerelde aylık yayın yapan bir gazetenin sahibi olan baba 68 yaşındaki Mehmet Tek de acı haberle büyük üzüntü yaşadı. En büyüğün bir küçüğü olan evladını yitirmenin acısını yaşayan anne Fatma Tek’e sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Mehmet Tek, "Oğlumun şehit haberini aldım. Çorbada bizim de tuzumuz bulundu. Oğluma evlenmesini söylemiştim. ’Seni nişanlayalım’ demiştim. Diyarbakır’da zaman geçiremezdi. Bana 'Benim için önce vatan, sonra evliliği düşünürüm. Zaten görevimde yeniyim’ dedi. Çatışma bölgesi hareketli olduğu için sürekli irtibat kuramıyorduk" dedi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN TAZİYE TELEFONU
Şehit ailesini Başbakan Ahmet Davutoğlu da arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Mehmet Tek, bu sırada Başbakan Davutoğlu’na "Sağolun, teşekkür ediyorum. Oğlum vatan için savaşarak şehit oldu. Bunun için gururluyuz" dedi.Şehidin tek katlı evine dev Türk bayrağı asıldı. Teğmen Altuğ Tek’in şehit olduğunu öğrenen Muğlalılar, aileye taziye için eve akın etti.Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehidin evinin önündeki araziye taziye çadırı kurulabilmesi için çalışma başlattı.
5 AYLIK TEĞMENDİ
Şehit Teğmen Tek’in Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun olduğu, ataması yapılmayınca 5 ay önce sözleşme imzalayarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başladığı öğrenildi. Şehit Altuğ Tek’in cenazesinin bugün Silvan’da düzenlenecek törenden sonra saat 17.30 ila 18.30 arasında uçakla Bodrum- Milas Havalimanı’na getirileceği kaydedildi. Şehit Tek’in cenazesi buradan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılacak. Şehit için yarın (perşembe) Kurşunlu Camii’nde tören düzenleneceği belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...