Tgrt Haber

Bu kutup testi bilişsel zekanızı ölçüyor: 10 saniye içinde resimdeki hatayı bulan yok denecek kadar az!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 11:00 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 17:09
Bu kutup testi bilişsel zekanızı ölçüyor: 10 saniye içinde resimdeki hatayı bulan yok denecek kadar az!

Zekâ testlerinin kategorize edilmesi, zekanın tek bir yönden ele alınmayacak kadar karmaşık olmasından kaynaklanıyor. Baktığınızda görmek çoğu zaman görsel zekâ ile ilintili olsa da bilişsel zekâ seviyesinin belirlenmesinde de kilit rol oynuyor. ABD’de yaygın olarak kullanılan Kutup testi ise bilişsel zekâ seviyenizi öğrenmeniz konusunda son derece etkili…

Kutup testi ABD’de psikologlar tarafından yaygın olarak kullanılan ve nokta atışı yapan test. Bilişsel becerilerinizi geliştirmeye yarayan görsel testler, ne kadar sıklıkla yapılırsa görsel zekâ seviyenizi o kadar üste taşıyor. Kutup testinde yapmanız gereken resme dikkatlice bakmak ve 10 saniye içinde resimdeki mantık hatasını görmek. Burada bulmanız gerekeni etraflıca düşünmeniz önem taşıyor. Hazırsanız başlayabilirsiniz.

RESİMDE NE GÖRÜYORSUNUZ?

Suyla çevrili bir buz parçasının üzerinde duran bir kutup ayısı ve dört penguen. Elinizde 9 saniye var ve göreviniz bu resimdeki hatayı bulmak. Başlamak için tavsiyemiz mantıklı düşünmeye başlamanızdır. Resmi detaylın olarak inceleyip mantık süzgecinden geçirmeye çalışırsanız doğruyu bulma ihtimaliniz bulunuyor.

Bu kutup testi bilişsel zekanızı ölçüyor: 10 saniye içinde resimdeki hatayı bulan yok denecek kadar az!

KUZEY KUTUP BÖLGESİ-GÜNEY KUTUP BÖLGESİ

Resim, bir buz parçası üzerindeki kutup ayısını ve penguenleri gösteriyor. Hata ise bundan ibaret. Normal şartlarda bu iki türü asla bir arada bulamazsınız. Penguenler Güney kutup bölgesinde yaşarken, kutup ayıları Kuzey kutup bölgesinde yaşıyor. Her ikisi de soğuk bölge hayvanı olmasına rağmen yaşadıkları bölgeler birbirinden çok farklı. Dolayısıyla bu hayvanların bir araya gelmesinin mümkünü bulunmuyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 4 Kasım 2022 21:55

Asıl hata ayının ağırlığı ve buz kütlesinin halen düz durması

Veysel 8 Ekim 2022 07:18

Buz parçası o şekilde dengede kalmaz ki! Kutup ayısının tarafına devrilir

Sonraki Haber Yükleniyor...