Tgrt Haber

18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları, sözleri! 18 Mart sözleri: Anlamlı, yeni, uzun mesajlar!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
18 Mart 2023 09:37 - Güncelleme : 18 Mart 2023 10:47
18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları, sözleri! 18 Mart sözleri: Anlamlı, yeni, uzun mesajlar!

Çanakkale'de kazanılan şanlı zafer, her yıl 18 Mart'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi olarak kutlanmaya başlandı. Çanakkale Cephesi, Anadolu halkına azim vermiş, umut ve kararlılık ile Kurtuluş Savaşı’nın ateşini fitillemiştir. Tüm dünyaya bu kutlu zaferin nasıl kazanıldığı gösteren Türk Milleti, belirleyici ve yönlendirici gücünü gözler önüne sermiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları, sözleri! 18 Mart sözleri: Anlamlı, yeni, uzun mesajlar!

Kahraman Türk ordusu​, Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadele ile tüm dünyada değişimi başlattı. Bu cephede alınmış olan galibiyet, dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü gözler önüne sermiştir. İşte, 18 Mart​ Çanakkale Zaferi mesajları, sözleri! 

18 MART​ ÇANAKKALE ZAFERİ RESMİ TATİL Mİ? 

18 Mart​ Çanakkale Zaferinin yıl dönümüyle beraber 18 Mart​'ın resmi tatil olup olmadığı araştırılıyor. Ancak  18 Mart​ resmi tatil günleri arasında yer almıyor. Cumartesi gününe denk gelen 18 Mart​ yarım gün tatil de değildir. 

18 MART​ ÇANAKKALE ZAFERİ ÖNEMİ

18 Mart​ Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir çoşkuyla kutlanmaya başladı.18 Mart 1915'te Mehmetçik, dev donanmasıyla Gelibolu'ya akın eden düşmana karşı gelerek büyük bir zafere imza attı. Mustafa Kemal Atatürk​, 215 kiloluk bombayı sırtlayan Seyit Onbaşı ve daha birçok kahraman düşman zırhlılarını Boğaz'a gömdü. 

18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları, sözleri! 18 Mart sözleri: Anlamlı, yeni, uzun mesajlar!

18 MART​ ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI

  • Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlen­meden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım. -Mustafa Kemal Atatürk
  • Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi minnetle anmaktayız.
  • Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.
Kaynak: TGRT HABER
Sonraki Haber Yükleniyor...