Tgrt Haber

Bu zekâ testi IQ’nuzu belirliyor: 1950’ye ait bu tablodaki hataları 200 kişiden 3’ü bulabiliyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2022 11:20 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 17:28

Görsel zekâ testleri eğlenceli oldukları kadar beyninizi de zorlayan illüzyonlardır. Zihinsel kapasiteyi arttırmanın ve hızlı düşünebilmenin ve bilişsel becerileri artırmanın harika bir yolu olan optik görseller, uzmanlarca psikanaliz uygulamalarında kullanılıyor. 1950 yılına ait bu tablo 12 hata bulunuyor, algı uzmanlarına göre bu eski tablodaki 12 hatayı 22 saniyede bulabilenlerin 120 üstü IQ puanına sahip olduğu kabul ediliyor.

1880’lerin başında psikanalizciler tarafından altbilinci ya da insanların zekayı nasıl kullandıklarını test etmek amacıyla kullandıkları optik illüzyon​ testleri, günümüzde popüler hale geldi. Bilişsel becerilerinizi geliştirmenize ve moralinizi yükseltmenize yardımcı olacak zekâ oyunlarından 1950 yılına ait bu tabloda 12 hata bulunuyor. Ufak bir ipucu vermek gerekirse resme daha yakından bakarak hataları daha hızlı bulabilirsiniz.  

Bu zekâ testi IQ’nuzu belirliyor: 1950’ye ait bu tablodaki hataları 200 kişiden 3’ü bulabiliyor

12 MANTIK HATASINI 22 SANİYEDE BULUN

Zekâ oyunlarının bilişsel işleyişi iyileştirdiği, eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirdiği biliniyor. Ayrıca illüzyon testleri, zihninizi tazelemeye yardımcı olarak, düzenli çözümlemelerde pratik düşünmeyi sağlıyor. 1950 senesine ait bu tablodaki hataların tümünü 22 saniyede bulmak algı​ uzmanlarına göre yüksek zekâ seviyesine işaret ediyor. Resimde bulunması zor hataların başında ise küçük çocuğun gözlüük çerçeveleri geliyor. Resimdeki 12 mantık hatasını 22 saniyede bulanlar yorumda bizimle paylaşabilirler. 

Bu zekâ testi IQ’nuzu belirliyor: 1950’ye ait bu tablodaki hataları 200 kişiden 3’ü bulabiliyor

CEVAPLAR

Küçük kızlardan biri çayını bıçakla karıştırıyor. 

Ekmek bulut şeklindedir, ancak çocuğun dilimi dikdörtgen şeklindedir.

Çaydanlığın kulpu yoktur.

Kadın çayı masaya döküyor.

Üzerinde mum bulunan lamba prize takılır. 

Küçük çocuğun gözlükleri iki farklı şekildedir. Oval ve dikdörtgen. 

Elektrikli ısıtıcıdan duman geliyor.

Ayna sadece tek zincirle duvara asılı.

Adam gazeteyi ters okuyor. 

Bilişsel zeka gelişimi için algı uzmanları tarafından psikanalizlerde kullanılan optik illüzyonları, her gün çözümleyerek kavrama yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zekanıza katkı sağlamak için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...