Tgrt Haber

2 Ağustos Resmi Gazete kararlarına göre sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme kanunu yürürlüğe girdi

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
02 Ağustos 2024 00:24 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 00:31
2 Ağustos Resmi Gazete kararlarına göre sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme kanunu yürürlüğe girdi

Bu gece yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili olan kanun yürürlüğe girerken Meclis'ten geçti mi, kabul edildi mi araştırılıyor. Sokak Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sahipsiz köpeklere yönelik kanun teklifi Resmi Gazete​'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Sokak hayvanları yasası maddeleri neler, kabul edilen maddeler gündeme geldi.

SOKAK HAYVANLARI YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Mİ 2024?

30 Temmuz'da TBMM​ Genel Kurulunda kabul edilen sahipsiz hayvanlar kanununa göre sahipsiz olan hayvanlar belediyeler​ tarafından hayvan bakımevine götürülecek ve rehabilite edilen köpekler sahiplendirilene kadar burada kalacak.

Yasa, Resmi Gazete kararı sonucu yürürlüğe girdi.

SOKAK HAYVANLARI YASASI MADDELERİ NELER?

Olumsuz davranışları kontrol edilmeden, bulaşıcı hastalığı olan ve sahiplendirilmesi yasak olan hayvanlara Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9. maddesindeki hükümler uygulanacak.

31 Aralık 2028'e tarihine kadar belediyeler bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini tamamlamak için en son  bütçe gelirlerinin binde 5'ini; büyükşehir belediyeleri binde 3'ünü kaynak olarak aktaracak, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı Hazine ve Maliye Bakanlığınca belediyeye aktarılacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin 2 Ağustos 2024 07:01

Oğlum 9sinifta kaldı psikolojisi bozuldu ilaç kullanıyoruz telafi sınavı istiyoruz duyun sesimizi

Sonraki Haber Yükleniyor...