Tgrt Haber

2023 yılında 80 bin öğrencinin yerleştirildiği ikinci öğretim programı devlet üniversitelerinde kapatıldı

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
10 Temmuz 2024 12:26 - Güncelleme : 10 Temmuz 2024 12:38
2023 yılında 80 bin öğrencinin yerleştirildiği ikinci öğretim programı devlet üniversitelerinde kapatıldı

YÖK tarafından açıklanan bilgilere göre devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatıldı. Vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapılması istendi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanı Erol Özvar tarafından devlet üniversitelerinde öğrencilerin akşam saatlerinde öğretim görmesine imkan sağlayan 2. öğretim programı hakkında açıklama yapıldı.

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI KAPATILDI MI?

Devlet üniversitelerinde 2023 yılında 80 bin öğrencinin yerleştiği ikinci öğretim programı YÖK başkanı Özvar'ın açıklamalarına göre kapatıldı.

2023 yılında 80 bin öğrencinin yerleştirildiği ikinci öğretim programı devlet üniversitelerinde kapatıldı - 1. Resim

ÖZEL ÜNİVERSİTELERDE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI KAPATILDI MI?

YÖK başkanının açıklamalarına göre vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarının buna göre yapılmaları istendi.

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI NEDEN KAPATILDI?

Konu ile ilgili açıklama yapan YÖK başkanı Özvar "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur.

Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir" dedi.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...