Aktüel

24 Mart bugünün kandil olup olmadığı dini günler takvimiyle belli oldu

Dini günler takviminin belli olması üzerine bugün kandil olup olmadığı da netleşti. Müslüman alemi için mühim olan kandil günlerinde ibadet edilir, oruç tutulur. Bu özel günlerde

24 Mart bugünün kandil olup olmadığı dini günler takvimiyle belli oldu
KAYNAK:
tgrthaber.com
|
GİRİŞ:
24.03.2025
saat ikonu 14:12
|
GÜNCELLEME:
24.03.2025
saat ikonu 14:15

İslam dünyasının en hayırlı günlerinden biri olan kandil günlerinde oruçlar tutuluyor, ibadetler ediliyor. Vatandaşlar ise bugün kandil mi araştırmaya başladı. Dini günler takvimine göre önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramı kutlanacak.

24 MART KANDİL Mİ?

Bu yılın dini günler takvimine bakıldığında 24 Mart Pazartesi günü kandil değil. En hayırlı günlerden biri olan kandil günleri sevaplar işleniyor, ihtiyaç sahiplerine yardım ediliyor. Bu hayırlı günler 2025 dini günler takviminde yer aldı. 24 Mart günü kandil değilken ilk kandil 3 Eylül günü Mevlit Kandili olacak.

BUGÜN KANDİL Mİ?

Dini günler takvimine göre 24 Mart günü kandil değildir. Takvime bakıldığında önümüzdeki ilk kandil 3 Eylül 2025 günü Mevlit Kandili olacak. Bu özel günde binlerce vatandaş ibadet edecek, yardıma muhtaç olanlara yardım edecek. Mevlid Kandili'nin önemi Dinimiz İslam'da şöyle yer aldı:

"Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiulevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimiz nübüvvetten sonra, her yıl, bu geceye önem verirdi. Her Peygamberin ümmeti, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştı. Bugün de, Müslümanların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. (Mevâhib-i ledünniyye)

İslamiyet’te doğum gününü kutlamak vardır, Allahü teâlâya şükretmek olur. Mevlid kandili, Peygamber efendimizin doğum günüdür. Peygamber efendimiz, Pazartesi günü oruç tutardı. Sebebini sorduklarında, (Bugün dünyaya geldim. Şükür için oruç tutuyorum) buyurdu. (Müslim, Ebu Davud, İ. Ahmed, Hak Sözün Vesikaları)

Mevlidi, erkek kadın karışık olmadan, çalgı ve başka haram karıştırmadan, Allah rızası için okumak, salevat-ı şerife getirmek, tatlı şeyler yedirip içirmek, hayrat ve hasenat yapmak, böylece, o gecenin şükrünü yerine getirmek müstehabdır. (Nimet-ül-kübra, Hadika, M. Nasihat)"

ETİKETLER
#Aktüel
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.