Tgrt Haber

29 Ekim'de toplu taşım ücretsiz mi? 29 Ekim'de metrobüs, metro ve marmaray bedava mı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2022 08:26 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 09:47
29 Ekim'de toplu taşım ücretsiz mi? 29 Ekim'de metrobüs, metro ve marmaray bedava mı?

Ekim'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu sebeple 29 Ekim'de tüm kurum ve kuruşlar tamamen kapalı olacak. Peki, 29 Ekim Cumartesi günü İstanbul, İzmir ve Ankara'da marmaray, otobüsler, metro ve metrobüsler ücretsiz mi?

1925 yılında çıkarılan bir yasa ile millî bayram olarak kutlanmaya başlanan 29 EkimCumhuriyet Bayramı​'nda geçtiğimiz yıl toplu taşıma ücretsiz olmuştu. Peki, bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda otobüs, metrobüs, vapur, metro ve tramvay ücretsiz mi olacak? 

29 EKİM'DE OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ? 

İstanbul

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olacak. Marmaray, metro, vapur, İETT otobüsleri ve metrobüs bu kapsamda yer alacak.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşım tarifesini 1 kuruş olarak belirledi.  İzmirlilerin katılımı kolaylaştırmak için toplu ulaşım tarifesini 1 kuruş yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, metro, tramvay ve İZDENİZ, İZULAŞ ve İZTAŞIT araçları, 29 Ekim 2022 Cumartesi günü boyunca sembolik ücretle hizmet verecek. 

ANKARA

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...