Tgrt Haber

30 Ağustos etkinlikleri kapsamında Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika ilk kez sergilenecek

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
28 Ağustos 2024 14:35 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 14:46
30 Ağustos etkinlikleri kapsamında Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika ilk kez sergilenecek

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yıl dönümü için yapılan etkinlikler kapsamında düzenlenen İstiklal Madalyaları Sergisi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Madalyası’nı aldığına dair vesika ilk kez sergilenecek.

TBMM​ Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre; 30 Ağustos Zaferi’nin 102.yıl dönümü için kutlama programı kapsamında düzenlenen etkinliklerde Kurtuluş Savaşı Müzesi koleksiyonunda yer alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk​'ün kendisine verilen İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika sergide bulunacak.

Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika ilk kez sergilenecek

30 Ağustos Cuma Günü Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği tarafından saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın icrası ve çeşitli marşlardan oluşan konserlerin ardından TBMM ön bahçede geçit töreni yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki etkinliğin sona ermesinin ardından 16 Türk devleti bayrağı taşıyan kortej yürüyüşü, İnönü Bulvarı'ndan başlayarak Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus'taki 1. TBMM Binası önüne kadar devam edecek.

Kutlamaların ardından 1.TBMM Binası’ndaki Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde yer alan İstiklal Madalyaları Sergisi açılarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Madalyası’nı aldığına dair vesika ilk kez sergilenecek.

30 Ağustos etkinlikleri kapsamında Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika ilk kez sergilenecek - 1. Resim

30 AĞUSTOS’UN ÖNEMİ NEDİR?

26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanması ile Türk milleti bağımsızlığına kavuştu ve Türkiye Cumhuriyeti temelleri atıldı. Bu zafer, Türk milletinin işgal güçlere verdiği destansı mücadelenin bir simgesi olmakla beraber Türkler için oldukça önemli bir konuma sahip oldu.

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

Büyük Taarruz zaferinin yıl dönümü olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, her yıl olduğu gibi resmi tatil olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...