Tgrt Haber

31 Mart yerel seçimlerinde en uzun ve en kısa oy pusulası nerede?

Editör: Canan Kemikli / Kaynak: TGRT HABER
30 Mart 2024 12:34 - Güncelleme : 30 Mart 2024 12:50
31 Mart yerel seçimlerinde en uzun ve en kısa oy pusulası nerede?

31 Mart Pazar günü halk adaylarına oy vermek için sadın başında toplancak. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy pusulaları Ankara'da basıldı. En uzun oy pusulasının 97 santimetre, en kısa pusulanın ise 4,5 santimetre olduğu açıklandı. İşte, detaylar

31 Mart Yerel seçimlerinde, bağımsız adayların da bulunması nedeniyle oy pusulalarının büyüklüğü dikkat çekti.Geçen senelerde gerçekleşen seçimler kapsamında oy pusulalarının uzunluğu kafa karıştırmıştı.  İl seçim kurulu kesin aday listesini açıklaması üzerine İstanbul​'da, 22 partili, 27 bağımsız olmak üzere 49 aday İBB başkanlığı için yarışacak. 

EN UZUN VE KISA OY PUSULASI HANGİ İLDE? 

31 Mart yerel seçim hazırlıkları kapsamında oy pusulaları Ankara​'da basıldı. Bağımsız adayların da bulunması nedeni ile en uzun oy pusulası 97 santimetre ile İstanbul'da olacak. Zarflar, oy pusulalarının kolay sığabileceği bir şekilde dizayn edildi. 

En kısa oy pusulası, tek siyasi partinin seçime katıldığı Şırnak'ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi için basılan 4,5 santimetre uzunluğundaki pusula oldu. 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...