Tgrt Haber

32. Dönem POMEM başvuru tarihleri henüz duyurulmadı

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2024 13:41 - Güncelleme : 20 Eylül 2024 13:46
32. Dönem POMEM başvuru tarihleri henüz duyurulmadı

Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru tarihinin açıklanmasını bekliyor. Polis olmak için eğitim alacak olan kişiler POMEM başvuru şartlarını ve yaş sınırını da araştırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan memurların yetiştirildiği ve meslek eğimi verildiği Polis Meslek Eğitim Merkezi başvuruları yakından takip ediliyor.

Bugün erişime açılan KPSS​ Ön lisans sınav sonuçlarıyla beraber polis nasıl olunur sorusu da binlerce gencin gündemine yerleşti.

2024 POMEM BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Polis Meslek Eğitim Merkezi 32. dönem başvuruları henüz başlamadı. 31. dönemde başvuruların tarihi 4 - 14 Nisan olarak belirlenmişti.

Bu yıl başvuruların başlangıç tarihine dair duyuru gelmedi.

32. Dönem POMEM başvuru tarihleri henüz duyurulmadı - 1. Resim


POMEM BAŞVURU ŞARTLARI 2024?

Resmi sitede yer alan şartlardan bazıları şöyle:

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

32. Dönem POMEM başvuru tarihleri henüz duyurulmadı - 2. Resim


ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin

(c) bendinde belirlenen puanın en az % 80'ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

Genel şartları öğrenmek için POMEM resmi sitesinde yayımlanan kılavuzu inceleyebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe20 Eylül 2024 13:50

Polis olmak zorlu bir iş ama ben hep bu mesleği hayal ettim, umarım başvurular açılır ve ben de bu yolda ilerleyebilirim

Sonraki Haber Yükleniyor...