Tgrt Haber

32 üyeden oluşan NATO’da İsrail yer almıyor

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
02 Ağustos 2024 23:31 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 23:42
32 üyeden oluşan NATO’da İsrail yer almıyor

İsrail ile İran arasında gerginlik devam ederken İran televizyonlarında bu gece ilginç anlara tanıklık edileceğine dair ifadeler konuşuluyor. İsrail'in gündeme gelmesinin ardından NATO'ya üye mi, neden üye değil araştırılmaya başlandı.

Son zamanlarda gündemde yer alan İsrail'de gerginlik sürerken İran​ ile arasında da çatışma yaşanıyor.

İsrail'in neden NATO​'da olmadığı merak konusu olurken üye olan ülkeler de gündeme geldi. İran - İsrail son dakika haberleri yakından takip edilirken İran devlet televizyonunda "savaş" sinyali verildi.

İSRAİL NATO ÜYESİ Mİ, NEDEN DEĞİL?

32 üyesi bulunan NATO'da İsrail yer almıyor.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü veya NATO, 4 Nisan 1949 tarihinde Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri​ ülkeleri tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması'na dayanarak kuruldu. Farklı dönemlerde 20 ülkenin daha dahil olduğu uluslararası askerî ittifaktır.

32 üyeden oluşan NATO’da İsrail yer almıyor - 1. Resim

NATO'YA ÜYE OLAN ÜLKELER 2024

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Arnavutluk, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İtalya, İzlanda, Kanada, Karadağ, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Finlandiya, İsveç NATO üyesi olan ülkeler arasında yer alıyor.

32 üyeden oluşan NATO’da İsrail yer almıyor - 2. Resim

İSRAİL - İRAN ARASINDA SAVAŞ SİNYALLERİNE YÖNELİK HABERLER KONUŞULUYOR

İran'ın İsrail'e saldırı düzenlemesi iddiaları konuşulurken İran Devlet Televizyonu'nda "Önümüzdeki saatlerde Dünya olağanüstü manzaralara ve çok önemli gelişmelere tanık olacak" ifadelerine yer verildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Muhammed Marandi ise sosyal medya hesabı üzerinden füze fotoğrafları paylaşarak “Geliyor” notunu ekledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...