Tgrt Haber

Yüzyıllık tablolardaki cep telefonu resimleri şaşırtıyor: 350 yıllık bir tabloda daha iphone’yi gören Apple'in sahibi şokta!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2022 07:00 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 14:53
Yüzyıllık tablolardaki cep telefonu resimleri şaşırtıyor: 350 yıllık bir tabloda daha iphone’yi gören Apple'in sahibi şokta!

Apple patronu Tim Cook, altı yıl önce Amsterdam'da bir müze ziyareti sırasında bir resimde telefon benzeri bir cihaz fark ettiğini iddia ettikten sonra internette teoriler dolaşmaya başladı. Son haftalarda sıklıkla karşımıza çıkan çok eski bir tabloda elinde cep telefonu olan bir kadının resmine bir yenisi daha eklendi. Bu şaşırtan olay resimden kaynaklı bir yanılsama olayı üzerinde durulsa da insanların kafası karışmadı değil. Şaşırtıcı olan ise bu tablonun 350 yıllık olduğu…

Ünlü Hollandalı Altın Çağ ressamı Pieter De Hooch tarafından çizilen bir tablo bundan 6 yıl önce Apple’ın sahibi Tim Cook’un Amsterdam’daki müze ziyareti sırasında dikkatini çekti. 350 yaşındaki bu ikonik tablo, zamanda yolculuğu doğrular nitelikte. Tablonun sağ tarafında ve ayakta duran bir kadın elinde dikdörtgen bir nesne tutuyor ve ona dikkatlice bakıyor. Bu tabloyu gören Tim Cook​ ise bir basın toplantısında şaşkınlığını paylaşıyor.

“HER ZAMAN İPHONE’NİN NE ZAMAN İCAT EDİLDİĞİNİ BİLDİĞİMİ SANIYORDUM AMA ARTIK BUNA EMİN DEĞİLİM”

Apple CEO'su Tim Cook’un bu tabloya işaret etmesinin ardından çok sayıda ziyaretçinin müzeye akın etmesi ve resmi incelemeyi almadı kaçınılmaz oldu. Sosyal medyada da viral olan resim hakkında tablonun sahibi Pieter De Hooch’un 'zamanda yolculuk yapan bir adam' olduğunu yazıldı. Tabloyla ilgli tartışmalar çıkmaya başlayınca Tim Cook'un eski Avrupa Komiseri Neelie Kroes ile bir basın toplantısı düzenledi. Cook’a sorulan “iPhone'un nerede ve ne zaman icat edildiğini biliyor musunuz?” Sorusu üzerine Cook, “Dün gece Neelie beni Rembrandt'a bakmaya götürdü ve resimlerden birini görünce şok oldum. Resimlerden birinde iPhone vardı. İnanması zor ama yemin ederim oradaydı. Her zaman iPhone’nin ne zaman icat edildiğini bildiğimi sanıyordum ama artık buna emin değilim.” dedi.

Yüzyıllık tablolardaki cep telefonu resimleri şaşırtıyor: 350 yıllık bir tabloda daha iphone’yi gören Apple'in sahibi şokta!

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...