Tgrt Haber

Baykuşların arasında gizlenen farklı hayvanı 9 saniyede bulan dahi kabul ediliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2022 09:00 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 15:09
Baykuşların arasında gizlenen farklı hayvanı 9 saniyede bulan dahi kabul ediliyor!

Hayvanlar kılık değiştirme ustalarıdır ve dünyadaki en etkileyici optik yanılsamanın evrimsel amacını özetleyebilirler. Çevreye uyum sağlayan başarılı kamuflaj yeteneğine sahip hayvanlardan biri de baykuşlardır. Bu optik yanılsamayı oluşturan baykuşlar, size zekanızı nasıl kullandığınızı gösteriyor. Hazırsanız resimdeki baykuşlar arasında gizlenen farklı hayvanı bulmaya başlayabilirsiniz.

Viral bir optik illüzyon​ testi olan bu testin zorluk derecesi gözlemci için yüksek olsa da dikkat gerektiren basit ayrıntılar söz konusu. Testte 9 saniye kuralı işliyor. 9 saniye içinde baykuşlar arasındaki kediyi tespit etmek gerekiyor. İnsan algısı uzmanı Dr. Gustav Kuhn The Sun, görsel yanılsamaların algıdaki hatayı anlamak için mükemmel bir silah olduğunu belirtiyor. O halde, testi 9 saniyede çözmek için incelemeye başlayabilirsiniz. Bu süre zarfında farklı olanı bulmanız gerekiyor.

Baykuşların arasında gizlenen farklı hayvanı 9 saniyede bulan dahi kabul ediliyor!

KEDİYİ TESPİT EDEBİLDİNİZ Mİ?

Bu illüzyon testinde 9 saniye içinde kediyi bulabildiyseniz üstün bir görüş zekasına ve hızlı anlamlandırma yetisine sahip olduğunuz ünlü psikiyatristler tarafından belirtiliyor. İllüzyon testleri farklı formdaki zeka testleri olarak da kabul edilir ve gözünüz ile beyniniz arasındaki köprüdür. Tespit ve hızlı kavrama yeteneğini ölçen illüzyon testleri görsel ve analitik zekâ üzerinde de etkin rol oynuyor. Unutmayın ki cevabı bulmak değil cevabı belirtilen süre içinde bulmak önem taşıyor. Bu resimde tüylerinin yapısal özellikleri birbirine benzeyen kedilerle baykuşlara atıfta bulunuluyor. Baykuşların arasında gizlenen kedi​ ise sağ üst tarafta yer alıyor. Kediyi baykuşlardan ayıran özellik ise gagasının olmayışı.

Bilişsel algı uzmanları, optik illüzyonların her gün çözülmesinin görsel zeka ve kavrama yeteneğini olumlu yönde etkilediğini belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...