Tgrt Haber

ABD’yi kasıp kavuran optik illüzyon: Aklınızla mı yoksa duygularınızla mı hareket ettiğinizi söylüyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2022 09:40 - Güncelleme : 24 Ekim 2022 15:25

Son haftalarda ABD’yi etkisi altına alan bir optik görselden söz ediyoruz. Şaşırtıcı bir illüzyon olan bu görselde ilk gördüğünüz hayvan, kişilik özelliklerinizi ortaya koyuyor. Kişilik bilgileri ile ilgili önemli bilgiler veren bu optik görselde davranışlarınızın temeli, aklınıza mı yoksa duygularınıza mı dayanıyor? Aşağıdaki uzman yorumlarından okuyabilirsiniz…

ABD’de popüler hale gelen optik illüzyon​, bir ağaç dallarında bulunan hayvanları resmediyor. Bu görselde 4 adet hayvan​ bulunuyor. İlk olarak gördüğünüz hayvan ise karar verme konusunda mantığınızla mı yoksa duygularınızla mı davrandığınızı tespit ediyor. Algı uzmanları tarafından önemli ipuçları veren görsel illüzyon testleri ile alt bilinçteki duygu durumları ortaya çıkıyor. İşte detaylar...ABD’yi kasıp kavuran optik illüzyon: Aklınızla mı yoksa duygularınızla mı hareket ettiğinizi söylüyor!

FİL

Önce bir fil gördüyseniz, kalbinizden çok aklınız tarafından yönlendiriliyorsunuz. Tüm artıları ve eksileri tartıyorsunuz. Diğer kişilik özellikleriniz arasında dürüstlük, sakinlik ve güven yer alıyor. Güvenilir birisiniz ve harika iletişim becerileriniz bulunuyor. Bu da sizi iyi bir lider ya da yönetici olmaya uygun kılıyor. Ancak bazen değer verme konusunda karışıklık yaşıyor bunun için üzülebiliyorsunuz. 

ASLAN

İlk önce bir aslan gördüyseniz, anlık karar vermeye yatkın ve çoğunlukla duygularıyla hareket eden bir insansınız. Güçlü bir kişiliğe ve dürtüsel duygusallığa sahipsiniz. Çok enerjik ve gezgin bir yanınız var. Ayrıca, ayrıntılara dikkat etme konusunda iyi olmadığınızı, bunun yerine büyük resme odaklanmayı tercih ettiğinizi söylemek mümkün. Öte yandan tartışmaları çözmeye yardımcı olabilecek son derece güvenilir ve mantıklı bir kişi olarak kabul edilmeniz de olası bir durum.

DEVEKUŞU

İlk önce bir devekuşu gördüyseniz, muhtemelen mükemmel içgüdülere sahip sahipsiniz. Sizin için sadece duygularıyla ya da sadece aklıyla hareket ediyor demek doğru olmaz. Siz nerede aklınızı nerede kalbinizi kullanacağınızı iyi biliyorsunuz. Kendinize güvenmeniz ve öğrenme merakıyla hareket etmeniz de muhtemeldir. Ayrıca stres altındayken sakin kalmayı çok iyi başarabilen bir kişiliğe sahipsiniz. 

UÇAN KUŞLAR

İlk önce uçan kuşları fark ettiyseniz, büyük olasılıkla mantıklı bir kişiliksiniz. Muhtemelen her şeyden önce özgürlüğünüze ve kendinize değer veriyorsunuz. Gerektiğinde son dakika veya hızlı kararlar alabiliyor, ancak hemen dalmak istemiyor bunun yerine ilk önce düşünmeyi tercih ediyorsunuz. Ayrıca oldukça umursamaz görünüyor detaylarda boğulmak yerine konunun özüne odaklanıyorsunuz.

Algı uzmanları optik ilklüzyonların biliişsel zeka üzerinde önemli ölçüde katkı sağladığını belirtiyor.

Uzmanlar tarafından belirlenen görsellerle oluşturulmuş optik illüzyon ve IQ testlerinden daha fazlasına ulaşmak için TGRTHabel.aktuel'i tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Buse celik 1 Kasım 2022 17:46

Ben ilk bakışta deve kuşu gördüm ve çok doğru söylüyor

Sonraki Haber Yükleniyor...