Tgrt Haber

Adana sınırı değişti iddiası ortalığı karıştırdı, sıcak havayı daha ısıtan gelişmeye valilik açıklama yaptı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ağustos 2022 16:17 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 16:21
Adana sınırı değişti iddiası ortalığı karıştırdı, sıcak havayı daha ısıtan gelişmeye valilik açıklama yaptı

Sosyal medyada Adana sınırlarının değiştiği yönünde tuhaf bir iddia yayıldı. Bazı haber siteleri de bunu haberleştirince CHP'li vekil bilginin doğru olduğunu zannederek açıklama yaptı. Valilik ise açıklama yapmak zorunda kaldı.

Adana​ en tuhaf günlerinden birini yaşadı. Adana sınırlarının değiştiği iddiası önce sosyal medyada yayıldı ardından bazı internet haber sitelerinde haberler çıktı. CHP​ Adana Milletvekilinin açıklamasıyla ete kemiğe büründü. "Neler oluyor?" sorusuna cevap arayan vatandaşlar ise iddiayı gerçekmiş gibi yaydı. Aslı olmayan habere ise Adana Valiliği açıklama yapmak zorunda kaldı. 

CHP'Lİ VEKİL "ADANA SINIRI DEĞİŞTİ" AÇIKLAMASI YAPTI

Sosyal medyadaki dedikoduyu gündeme getiren CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana il sınırının halkın karşı çıkmasına rağmen değiştirildiğini söyledi. Sümer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Adana Kozan'da bulunan Cennet Vadisi, Osmaniye​ Sumbas İlçesine bağlandı. Muhtarların ve halkın karşı çıkmasına rağmen bu kararı alanlar derhal bu yanlıştan dönmelidir" dedi.

Adana Valiliği ise açıklamayı yalanladı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde 'Kozan sınırlarında bulunan bir bölgenin, Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlandığı'na yönelik haberlerin yer aldığı belirtildi.

YILLARDIR DEĞİŞİKLİK OLMADI

İddianın doğru olmadığı aktarılan açıklamada, "1996'dan bu yana ilimiz sınırlarında herhangi bir değişiklik olmamıştır. Ayrıca ilgili mevzuat gereği yapılan sınır değişiklikleri, çeşitli çalışmalar, yetkili kurulların kararları ve ilgili valiliklerin görüşünden sonra işlem kararnameyle sonuçlanıp Resmi Gazete'de yayımlanarak gerçekleşmektedir. Mülki sınır değişikliklerinde bunun dışında idari bir usul bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...