Tgrt Haber

Aday yanlışlığının kaybettirdiği ilde zafer

02 Kasım 2015 10:28 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14
Aday yanlışlığının kaybettirdiği ilde zafer

AK Parti 7 Haziran'da kaybettiği bir vekili geri alarak 1 Kasım'da yeniden 2 milletvekiline kavuştu...

Türkiye'nin batıdaki en önemli tarihi ve stratejik bir şehri olan, şehitlik ziyaretleri sebebiyle Anadolu'dan da akın akın ziyaretçi alan Çanakkale'de AK Parti 1 Kasım'da yeniden zafer ilan etti.
ÇANAKKALE YENİDEN İKİ VEKİLİNE KAVUŞTU
TBMM'ye 4 milletvekili gönderen Çanakkale 2011 Genel seçimlerinde 2 AK Parti, 2 CHP milletvekili çıkarmıştı. 7 Haziran'da aday yanlışlığından dolayı büyük düşüş yaşayan AK Parti 6 puan kaybederek 2 vekilinden birini MHP'ye kaptırmıştı. Ancak AK Parti 14 Kasım'da yeni listeyle Çanakkaleli seçmenin karşısına çıktı ve yeniden 2 vekil çıkarttı. AK Parti meclise Bülent Turan ve Ayhan Gider'i gönderdi.
İSMAİL KAŞDEMİR HATASI BÜYÜK OY KAYBETTİRDİ
7 Haziran'da Türkiye'nin birçok ilinde yaptığı aday yanlışlıklarından birini de Çanakkale'de yapan AK Parti 1 Kasım'da CHP'yi de geçerek Çanakkale'de birinci parti çıktı. AK Parti'nin 7 Haziran'da gerek teşkilat gerekse il ve ilçe bazında yaptırdığı anketlerde de oy düşme nedeninin yapılan aday yanlışlığı olduğu ortaya çıktı. AK Parti oyları düşüren İsmail Kaşdemir'i çizerek 1 Kasım'da aday göstermedi. İsmail Kaşdemir'in yerine Çanakkale'nin özellikle köylerinin yakından tanıdığı isim olan Ayhan Gider'in konulması AK Parti'yi Çanakkale'de zafere taşıdı.

7 HAZİRAN'DA BÜYÜK KAN KAYBI
AK Parti'ye büyük oy kaybettiren 24. Dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, 7 Haziran'da adeta partisini hüsrana uğrattı. 7 Haziran öncesi yapılan kamuoyu ve temayül yoklamalarında da Kaşdemir'in hakkındaki düşük puanlama ortaya çıksa da kendisine yeniden vekilliğinin kesin olduğu listede 2.sıradan yer bulmuştu. Ancak 7 Haziran sonrası işi sıkı tutan AK Parti Kaşdemir'i liste dışı bıraktı.
ÇANAKKALE'DE BÜYÜK KUTLAMA
1 Kasım zaferi sonrası Çanakkale'den başlayarak tüm ilçeleri gezen AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Ayhan gider halkla buluştu.
Coşkulu kutlamanın yaşandığı Çanakkale ve ilçelerinde konuşan vekiller, "Bize oy veren vermeyen tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bu topraklara borcumuzu ödemek için gece gündüz çalışacağız" dediler.
Kaynak : Haber7

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...