Tgrt Haber

Adet sancısı neden olur? Adet sancısı nasıl geçer? Adet sancısına ne iyi gelir, evde nasıl geçer?

28 Şubat 2020 16:06
Adet sancısı neden olur? Adet sancısı nasıl geçer? Adet sancısına ne iyi gelir, evde nasıl geçer?

Adet sancıları, tüm kadınların yaşadığı doğal sürecin bir etkisi olarak görülen doğal bir dönemdir. Bu kanamaya bağlı olarak gelişen bu kramplar, bazılarımız için dayanılmaz boyutlara ulaşabilmektedir. Bu ağrıları hafifletebilecek, uzmanların tavsiye ettiği, en bilinen doğal yöntemleri araştırdık.

Adet sancıları, tüm kadınların yaşadığı doğal sürecin bir etkisi olarak görülen doğal bir dönemdir. Bu kanamaya bağlı olarak gelişen bu kramplar, bazılarımız için dayanılmaz boyutlara ulaşabilmektedir. Bu ağrıları hafifletebilecek, uzmanların tavsiye ettiği, en bilinen doğal yöntemleri araştırdık.

Zencefil

Adet sancılarına, prostaglandinler neden olur. Prostaglandin, hastalıklarla savaşan bir organik bileşendir. Bunun yanı sıra regl döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur. Prostaglandinler, vücuttu bir hastalık olduğunda, miktarını arttırarak hastalık savaşır. Adet zamanlarında da aşırı artışı sonucu ağrıya neden olur. Bu artırışı zencefil ile düşürebilirsiniz. Bunun için zencefili taze olarak alın. Bir cezveye; bir su bardağı suyu ve üzerine bir miktar rendelediğiniz zencefili ilave edin. 5 dakika kaynatın ve süzün. Birkaç damla limon sıkın ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek bu çayı, adet zamanlarında günde 3 defa tüketin.

Sıcak kompres

Bir adet sıcak su torbası edinin. İçine sıcak su ilave ederek, bu torbayı, karnınızın altı olan kasıklarınıza koyarak bekleyin. Bunun yerine sıcak ütü ile ütülediğiniz havluyu da karnınıza koyabilirsiniz fakat havlu hızlı soğuyacağından, sürekli havluyu ısıtmanız gerekecektir. Bu yöntem ile rahim ağzındaki kasların rahatladığını hissedeceksiniz.

Tarçın

Tarçın, adet günlerinde meydana gelen karın kramplarına ve ağrılara iyi gelen anti-inflamatuar özelliğe sahip bir baharat çeşididir. Bu nedenle adet günlerinde hazırlayacağınız, tarçın çayı ile adet ağrılarını hafifletebilirsiniz. Bunun için, 1 tatlı kaşığı toz tarçını kaynamış 1 su bardağı sıcak suya atıp 5 dakika bekletin. Dilerseniz bir miktar bal ekleyerek tarçınlı çayınızı tüketebilirsiniz. Tarçınlı çayı, adetiniz başlamadan birkaç gün önce içmeye başlayabilir ve adet dönemi boyunca günce 2 ila 3 bardak arasında tüketebilirsiniz.

Rezene

Rezene, antispazmodik ve fitoöstrojenik özellikleri olan bir bitkidir. Bu nedenle kasların gevşemesinde yardımcı olur. Bir su bardağı suyu kaynatın ve üzerine 1 tatlı kaşığı rezene tohumu atın. 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Ardından süzün ve sıcak olarak ve bir tatlı kaşığı bal ilave ederek tüketin. Bu çaya, adetiniz başlamadan 3 gün önce içmeye başlayıp, adetiniz boyunca ağrınız oldukça günde 2 kez içebilirsiniz.

Papatya çayı

Papatya, antispazmodik ve anti-inflamatuar özellikleri olan, bu nedenle adet ağrısına neden olan kasların gevşemesine yardımcı olan bir bitkidir. Papatyanın çayını yapmak için; 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı kaynamış 1 su bardağı suya atıp, 5 dakika kadar demlendirin. Süzün ve içine limon sıkarak ve bir miktar bal ilave ederek tüketin. Papatya çayını, adetiniz başlamadan bir hafta önce içmeye başlayabilirsiniz. Adetiniz boyunca dahil olmak üzere günde 2 kez içebilirsiniz.

Maydanoz

Maydanoz, miristik ve apiol denilen, adet sancılarının azalmasına neden olacak bileşiklere sahiptir. Aynı zamanda regl dönemlerini düzenlemeye yardımcı olur. Bunun için; bir su bardağı taze maydanozu alın ve üzerine sıcak su dökerek 5 dakika kadar demlendirin ve süzün. Sonra sıcak iken tüketin. Maydanozdan hazırladığınız bu çayı, adet günlerinizde 2 ila 3 bardak kadar içebilirsiniz.

Keten tohumu

Keten tohumunda, esansiyel bazı yağlar bulunur. Bu bakımdan progesteron hormonunu azaltmaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra yapılan bazı araştırmalar, doğurganlığın artmasında da önemli rolü olduğunu tespit etmiştir. Adet sancılarınızı hissetmeye başladığınızda, 1 veya 2 yemek kaşığı kadar keten tohumunu, yoğurtla, salata ile veya diğer yemekler ile tüketin.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...