Tgrt Haber

Ağustos ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00’da açıklanacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
03 Eylül 2024 08:02 - Güncelleme : 03 Eylül 2024 08:04
Ağustos ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00’da açıklanacak

Ağustos ayı enflasyon rakamları, TÜFE kararıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat 10.00 itibarıyla açıklanacak.

Yılın son altı ayından doğan enflasyona göre belirlenen; kira artış oranları ve market fiyatları bugün açıklanacak ağustos ayı enflasyon​ rakamı ile netlik kazanacak.

AĞUSTOS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kira artış oranları ve market fiyatlarının belli olacağı ağustos ayı enflasyon rakamları; TÜFE kararıyla birlikte Türkiye İstatistik Kurumu​ (TÜİK) tarafından 3 Eylül Salı günü (bugün) açıklanacak.

AĞUSTOS AYI ENFLASYONU SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, yılın sekizinci enflasyon verilerini oluşturacak olan ağustos ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00 itibarıyla açıklanacak.

Ağustos ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00’da açıklanacak - 1. Resim

AĞUSTOS ENFLASYONU KAÇ OLACAK? EKONOMİSTLERİN YORUMLARI

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Eylül Salı günü açıklanacak olan ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin 11 ekonomistin katıldığı beklenti anketi sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,64 olurken ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,21, en yüksek yüzde 3,10 aralığında yer aldı.

Ağustos ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00’da açıklanacak - 2. Resim

ENFLASYON DÜŞECEK Mİ?

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre; geçen ay yüzde 61,78 olan yıllık enflasyonun yüzde 52,20’ye ineceği öngörülüyor.

Ekonomistlerin ise 2024 enflasyon beklentisi ağustos ayında yüzde 42,84 oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...