Tgrt Haber

AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı kim oldu? Murat Kurum kimdir, nereli, kaç yaşında?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
07 Ocak 2024 15:22 - Güncelleme : 07 Ocak 2024 15:56
AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı kim oldu? Murat Kurum kimdir, nereli, kaç yaşında?

K Parti'nin İstanbul Belediye Başkan adayı belli oldu! Peki, Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? İşte Murat Kurum'un hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi!

AK Parti​, 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul Belediye Başkan adayını açıkladı. Partinin tercihi Murat Kurum​ oldu.

MURAT KURUM KİMDİR?

Partinin tercihi, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelen Murat Kurum oldu. Memur bir ailenin oğlu olan Kurum'un annesi Kızılcahamamlı ev hanımı Satı Kurum, babası ise Konyalı memur Mehmet Kurum'dur. Ayrıca, Murat Kurum'un Dilek isminde ablası ve Didem isminde bir kız kardeşi bulunmaktadır. Şengül Hanım ile evli olan Kurum'un 3 çocuğu vardır.

Murat Kurum, genç yaşına rağmen başarılı bir kariyere sahiptir. Murat Kurum, 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2018-2023 yılları arasında Çevre​, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev alan Kurum, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim sürecinde dikkatle takip edilecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...