Tgrt Haber

AK Parti Milletvekili Metin Külünk erken seçimin tarihini verdi

13 Ağustos 2015 12:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16
AK Parti Milletvekili Metin Külünk erken seçimin tarihini verdi

AK Parti-CHP koalisyon görüşmeleri sürerken, AK Parti kanadında 'erken seçim' hazırlıkları için kollar sıvandı. AK Parti Milletvekili Metin Külünk, 'Ekim başında seçim olur' dedi

AK Partili Külünk, "Koalisyon kurulamazsa haftaya cumaya Meclis Genel Kurulu toplanır ve seçim kararı alınır. Bu hükümetle seçime gideriz. Seçim 45 günde olur. Ekim başında seçim olur" dedi.
BASKIN SEÇİM FORMÜLÜ
Koalisyon kurulamaması halinde cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda seçim kararı alınması bekleniyor. Böylece hükümet için Anayasa'da öngörülen 45 günlük süre tamamlanmadan seçim kararı çıkmış olacak ve mevcut hükümetle seçime gidilecek. AK Parti'de kasım ayı beklenmeden ekim ayı başında yapılması yönünde "baskın seçim" formülü de dillendirilmeye başlandı.
EKİM AYINDA SEÇİM OLUR
AK Parti'de yasa tekliflerinde imzası bulunan bazı milletvekilleri, dün TBMM'de seçim senaryoları üzerinde çalıştı. Çalışmaları, "CHP ile koalisyon kurulmayacağı, bu durumda Meclis'in gelecek hafta cuma günü toplanıp erken seçim kararı alması" öngörüsü yönlendiriyor. AK Parti'de bu beklentiyi dile getiren isimlerden İstanbul Milletvekili Metin Külünk "Koalisyon kurulamazsa haftaya cumaya Meclis Genel Kurulu toplanır ve seçim kararı alınır. Bu hükümetle seçime gideriz. Seçim 45 günde olur. Ekim başında seçim olur. Yeni Meclis bütçeyi çıkarır" açıklamasını yaptı.
Külünk, AK Parti ile CHP'nin koalisyon kuramayacağını ve haftaya cuma günü Meclis Genel Kurulu'nda seçim kararı alınacağını belirterek bunun gerekçelerini şöyle anlattı:
ERBAKAN-ECEVİT
AK Parti ve CHP tabanı bu koalisyonun kurulmasına karşı. Biz seçimden birinci parti olarak çıkacağımıza inanıyoruz. Seçimden aynı sonuç çıkarsa bu Türkiye gerçeği haline dönüşür, taban da buna sahip çıkar. Aksi halde tabanda çözülmeye neden olur. Ecevit ve Erbakan hükümet kurduğunda MSP eridi. Tabanda ciddi sıkıntılara neden oldu. Aynı şeyler yaşanabilir.
ÖZAL VE DEMİREL
Partiler tabanın sesine kulak vermek zorunda. Eğer alttan gelen sosyal dalgayı yok ederseniz, dipteki dalga da söner gider. Turgut Özal ve Süleyman Demirel'den sonra Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller geldi. İkisi de dipten gelen dalgayı yakalama konusunda başarılı olamadı. Hareketleri söndü gitti. Siyasi tarih tecrübe için var. Benim gönlüm buna razı değil. Biz bu hareketi kolay kurmadık. Dava partisiyiz.
ERDOĞAN'IN İZLERİ
Kim dayatıyor büyük koalisyonu? Erdoğan'a her gün laf yetiştireceksin. Bir kere iki partinin genetiği uymuyor. CHP koalisyon sürecinde AK Parti'nin reddi miras yapmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reddedilmesini istiyor. "Mirası reddedin, yeni sayfa açalım" diyor. Bu hareket Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izleri üzerinde yürür.
Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...