Tgrt Haber

Alper Gezeravcı döndü mü? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye geldi mi?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 11:02 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 11:04

İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı uzay yolculuğunu tamamladı. Uzayda birçok deney yapan Gezeravcı'nın görevlerini tamamlamasının ardından Dünya'ya dönüş yolculuğu başlamıştı. Şimdi ise Alper Gezervacı döndü mü merak ediliyor. Axiom-3 mürettebatında yer alan Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye gelip gelmediği araştırılırken detaylar haberimizde yer alıyor.

Alper GezeravcıTürkiye​'ye döndü mü araştırılıyor. İlk Türk astronot​ olan Alper Gezervacı'nın Dünya​'ya dönüş yolculuğu heyecanla takip edilmişti. Axiom-3 mürettebatında olan Gezeravcı döndü mü merak ediliyorken ne zaman döneceği de araştırılanlar arasında yer aldı. Alper Gezeravcı'nın içerisinde bulunduğu Dragon uzay​ aracı 10 Şubat günü Amerika'da Florida açıklarına inmişti. Detaylar...

ALPER GEZERAVCI DÖNDÜ MÜ?

İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı 10 Şubat günü ABD'de Florida açıklarına indi. Ne zaman Türkiye'ye geleceği de merak konusu olmuştu. Dünya'ya gelmesinin ardından sağlık kontrollerinden geçen Gezeravcı 12 Şubat günü saat 10.45'te Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı'nın geleceğini “Adam yurda dönüyor.” sözüyle duyurdu.

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN UZAY'A GİTTİ?

Gezeravcı, Ax-3 ekibiyle beraber Amerika saatine göre 18 Ocak günü 16.49'da Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı. Böylece 36 saat süren yolculuğu başlamıştı. 20 Ocak günü ise ISS'e ulaşmıştı. 

Alper Gezeravcı döndü mü? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye geldi mi? - 1. Resim

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

2 Aralık 1979 yılında dünyaya geldi. Gezeravcı, Türk Hava Kuvvetleri’nde askerî pilot, uzaya çıkan ilk Türk astronot ve uzaya giden 610. insandır. 2001 senesinde İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği dalında lisans eğitimini tamamladı. Ardından Dayton, Ohio'daki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.
 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...