Tgrt Haber

Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman döenecek? Alper Gezeravcı dönüşü tekrar mı ertelendi? Alper Gezeravcı dönüşü ne zamana ertelendi?

Editör: Yunus Tevfik / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 10:28 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 11:16
Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman döenecek? Alper Gezeravcı dönüşü tekrar mı ertelendi? Alper Gezeravcı dönüşü ne zamana ertelendi?

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın uzaydan ne zaman döneceği merak ediliyor. 2 Şubat günü dönüş yolculuğuna başlaması beklenen Gezeravcı’nın ayrılma tarihi 5 Şubat’a ertelenmişti. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 13 farklı deneysel çalışmasını tamamladıktan sonra dünyaya dönmesi planlanan astronot Gezeravcı’nın hava şartları nedeniyle dönüş tarihi tekrar değişti. Peki Alper Gezeravcı dönüşü tekrar mı ertelendi? Alper Gezeravcı dönüşü ne zamana ertelendi?  

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü araştırılıyor. Dragon kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılması 5 Şubat’a ertelenen Gezeravcı’nın dönüş tarihi tekrar ertelendi.

Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman döenecek? Alper Gezeravcı dönüşü tekrar mı ertelendi? Alper Gezeravcı dönüşü ne zamana ertelendi? - 1. Resim

ALPER GEZERAVCI​ DÖNÜŞÜ TEKRAR MI ERTELENDİ?

Normal şartlarda bugün Dünya’ya dönüş yolculuğuna başlamış olması beklenen, Florida​ kıyısındaki hava şartlarının elverişli olmaması sebebiyle Alper Gezeravcı ve ekibi ISS’ten ayrılışının tahmini tarihi 5 Şubat 2024 saat 17:00 olarak değiştirilmişti. 

Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman döenecek? Alper Gezeravcı dönüşü tekrar mı ertelendi? Alper Gezeravcı dönüşü ne zamana ertelendi? - 2. Resim

Ancak hava şartlarındaki olumsuzlukların devam etmesi üzerine Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının ISS’den ayrılma tarihi tekrar ertelendi. SpaceX Florida’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Dragon kapsülünün en erken 6 Şubat’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılabileceğini duyurdu.

Uzayda 13 ayrı bilimsel deney gerçekleştiren Alper Gezeravcı uzaya 19 Ocak 2024 saat 00:50’de gönderilmişti. Uluslararası Uzay İstasyonu’na ise 20 Ocak 2024’te kenetlenmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...