Tgrt Haber

Amanoslar'da göktaşı şöleni: Perseid meteor yağmuru hayran bıraktı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ağustos 2024 21:58 - Güncelleme : 12 Ağustos 2024 22:03

Hatay'ın eşsiz doğa harikası Amanos Dağları, geçtiğimiz gece gökyüzünün en güzel şölenine ev sahipliği yaptı. Amanoslar'da meteor yağmuru eşsiz görüntüler ortaya çıkardı.

Hatay​'da havanın kararmasıyla izlenmeye başlanan perseid meteor​ yağmuru​, Amanos Dağları eteklerinde ortaya eşsiz görüntüler çıkardı. Perseid meteor yağmuru, karanlık gökyüzünde adeta bir gökkuşağı gibi parlayan meteorlarla izleyenleri büyüledi.

Amanoslar'da göktaşı şöleni: Perseid meteor yağmuru hayran bıraktı! - 1. Resim

YÜZLERCE METEOR

Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının ardında bıraktığı parçacıkların Dünya atmosferine girmesiyle oluşan bu muhteşem doğa olayı, saatte yüzlerce meteorla gökyüzünü aydınlattı.

Amanoslar'da göktaşı şöleni: Perseid meteor yağmuru hayran bıraktı! - 2. Resim

YILIN EN YOĞUNU

Amanoslar'ın sessizliğinde kayan meteorlar, çocukların coşkusuyla birleşerek unutulmaz anlar yaşattı.  2024 yılının en yoğun meteor yağmuru geçtiğimiz gün gece saatlerinde Türkiye'den gözlemlendi. 

Amanoslar'da göktaşı şöleni: Perseid meteor yağmuru hayran bıraktı! - 3. Resim

MEST ETTİ

Amanos Dağları'nda rahatlıkla görülebilen meteor yağmuru izleyenleri mest etti. NASA, Türkiye'den de gözlemlenebilen meteor yağmurunda saatte yaklaşık 100 meteor beklendiğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...