Tgrt Haber

Macar sanatçının meşhur illüzyon tablosunda, ananaslar arasındaki 4 mısırı 17 saniyede görenler keskin zekalı kabul ediliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2022 09:11 - Güncelleme : 24 Ekim 2022 15:17

Resmettiği ünlü optik illüzyonlarıyla tanınan ismi Dudolf olarak da bilinen Macar sanatçı Gergely Dudás'ın muhteşem eserlerinden ananas tarlası basit bir tablo değil. Sanatçı yıllar önce bu tabloyu resmederken kişilerin dikkatini ve zekasını ölçmeyi amaçladı. Resmi görenlerin ise yüzde sadece 2’lik kısmı optik ananas tarlasındaki 4 mısırı görebildi. Şimdi resmi incelemek için 17 saniyelik kronometrenizi kurabilirsiniz.

Beyni yanıltma konusunda en başarılı ustalar olan optik illüzyonlar​, bilim insanları tarafından psikanaliz alanında kullanılmaya devam ediyor. Popülerlikleri, beynimizi kandırma konusundaki esrarengiz yeteneklerinden alan optik illüzyonlar fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar olmak üzere üç gruba ayrılıyor. Bu resimde, tarlada bir sürü ananas olduğunu ve ananası yemenin yollarını bulmaya çalışan farelerin her köşeden gözetlediğini görebilirsiniz. Yapmanız gereken ise 17 saniye içinde ananas tarlasındaki 4 adet mısırı bulabilmek. Hazırsanız başlayabilirsiniz.

MISIRLARI BULABİLDİNİZ Mİ?

Optik illüzyonlar, iyi bir eğlence kaynağı olmanın yanı sıra insan beyninin işleyişine dair bilinç altı bölgesini uyarır ve psikanaliz çalışmalarına da yardımcı olur. Araştırmalar, optik illüzyonların insan beyninin işleyişini incelemek için harika kaynaklar olduğunu gösteriyor. Bilim adamları, psikanaliz alanında optik illüzyonlar kullanıyorlar. Bu görsel ünlü optik illüzyonlarıyla tanınan Macar sanatçı Gergely Dudás'ın bir eseridir. Sanatçı eserde sakladığı muzlarla kişilerin zekasını kullanma yetisini ortaya çıkarmayı amaçlamıştır.

Macar sanatçının meşhur illüzyon tablosunda, ananaslar arasındaki 4 mısırı 17 saniyede görenler keskin zekalı kabul ediliyor!

KAÇ MISIR​ TESPİT EDEBİLDİNİZ?

Ananas tarlasında 4 tane mısır bulunuyor, fareler ise bu mısırları arıyor arıyorlar. Dikkatlice bakanlar ise 17 saniye içinde dört mısır bulabiliyor.

Hem mısırı hem de ananasın rengi sarı olduğu için ananaslar arasında mısırı bulmak zor olabiliyor.  2’den fazla mısır tespit edebildiyseniz iyi bir gözle yeteneğine, 4 mısırı da tespit edebildiyseniz keskin ve pratik bir zekâ seviyesine sahipsiniz.

Macar sanatçının meşhur illüzyon tablosunda, ananaslar arasındaki 4 mısırı 17 saniyede görenler keskin zekalı kabul ediliyor!

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zekanıza katkı sağlamak için  TGRTHaber.aktuel içeriklerine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Neriman27 Ekim 2022 11:11

İllüzyon testini üç saniyede buldum,canım.

İkara24 Ekim 2022 12:53

Ne alakası var zeki olmayla dikkat gerektiren bir oyun

Sonraki Haber Yükleniyor...