Tgrt Haber

Ankara deprem riski! Ankara'da fay hattı var mı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
28 Şubat 2023 08:32 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 09:26
Ankara deprem riski! Ankara'da fay hattı var mı?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Artçı depremlerin sık sık yaşanması vatandaşlarda tedirginlik yaşattı. Niğde, Malatya ve İzmir'de yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar fay hatlarını araştırmaya başladı. Peki, Ankara deprem riski! Ankara'da fay hattı var mı? Ankara'da deprem riski bulunan ilçeler!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya​'da yeni bir deprem​ daha meydana geldi. Türkiye​'yi peş peşe yaşanan büyük ölçüde yıkımlara neden olan depremlerin ardından vatandaşlar, "Ankara deprem risk haritası! Ankara​'da deprem var mı?" konularını araştırmaya başladı. 

ANKARA'DA FAY HATTI​ VAR MI?

Peş peşe yaşanan depremin ardından vatandaşlar deprem risk haritasını araştırmaya başladı. Ankara'da deprem riski var mı? konusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ankara 3. ve 4. deprem bölgesi olarak görülüyor. Ancak, asla risk yok denilemez. Ankara'nın sınır ilçelerinin bir çoğunun altında fay hattı bulunuyor. 

Ankara'nın 1. derece deprem bölgesi olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, güneydoğusunda Kırşehir Keskin Fay Hattı ve Haymana bölgesinde ise Bala'nın altındaki küçük fay hatları bulunuyor. 

Ankara deprem riski! Ankara'da fay hattı var mı?

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...