Tgrt Haber

Ankara'da ekmeğe zam var mı? Ankara'da simide zam geldi mi, simit kaç TL oldu?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2024 09:52 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 14:30
Ankara'da ekmeğe zam var mı? Ankara'da simide zam geldi mi, simit kaç TL oldu?

Ankara'da ekmeğin gram fiyatı 1 Ocak 2024'ten itibaren 8 liraya çıkarken, simit fiyatları da bugün itibarıyla yüzde 50 zamlandı. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın sebebini ham madde fiyatlarındaki artış ve diğer maliyetlerin yükselmesi olarak açıkladı. Ankara'da ekmeğe zam var mı? Ankara'da simide zam geldi mi, simit kaç TL oldu? İşte detaylar...

Ankara​'da ekmeğin gram fiyatı 1 Ocak 2024'ten itibaren 8 liraya çıkarken, simit​ fiyatları da bugün itibarıyla yüzde 50 zamlandı. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın sebebini ham madde fiyatlarındaki artış ve diğer maliyetlerin yükselmesi olarak açıkladı. Ankara'da ekmeğe zam​ var mı? Ankara'da simide zam geldi mi, simit kaç TL oldu?

ANKARA'DA EKMEĞE ZAM GELDİ Mİ?

Ankara'da yaşayan vatandaşlar, 210 gram ekmeğin fiyatına 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak şekilde yapılan zamla karşı karşıya kalmıştı. Ekmeğin kilogram fiyatı 38.10 TL'ye yükselirken, gram fiyatı ise 8 liraya çıktı. Bu zamla birlikte Ankara'da ekmeğe olan maliyetler artarken, vatandaşlar yeni fiyat politikasıyla ilgili endişelerini dile getiriyor.

ANKARA'DA SİMİT FİYATLARINA YÜZDE 50 ZAM

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, bugün yaptığı açıklamada, Ankara'da simit fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldığını duyurdu. Özellikle emekli ve öğrenci kesiminden dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakan bu zam, simit fiyatlarını 10 liradan 15 liraya çıkardı. Başkan Delibaş, zammın nedenini ham madde fiyatlarındaki artış ve diğer maliyetlerin yükselmesi olarak belirtti.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, yaptığı açıklamada, ''Bugün özellikle emekli ve öğrenci kesiminden, dar gelirli hemşehrilerimizden özür diliyoruz, bu zammı yapmak zorunda kaldık." ifadesini kullanarak vatandaşlardan anlayış bekledi.

Ankara'da simit fiyatlarındaki son büyük zammın temmuz ayında yaşandığı ve fiyatın o dönemde 10 liraya yükseldiği hatırlatıldı.

SON DAKİKA: ZAM KARARI İPTAL EDİLDİ!

Ankara'da simit fiyatlarına yapılan zam kararı iptal edildi! 10 liradan satılmaya devam edecek. Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş yaptığı açıklamayla zam kararının iptal edildiğini duyurdu. Savaş Delibaş, "Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek. Gücümüz yettiğince de 10 liradan satmaya devam edeceğiz. Özellikle devlet büyüklerimizden özür diliyoruz. Üzdüğümüz halkımızdan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...