Tgrt Haber

Antik Yunan’dan kalma kişilik analizi: Seçtiğiniz bu renkler karakterinize ayna tutuyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
30 Eylül 2022 09:00 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 15:00
Antik Yunan’dan kalma kişilik analizi: Seçtiğiniz bu renkler karakterinize ayna tutuyor!

Antik Yunan dönemi insanlarının karakter analizi yaparken DİSK yöntemini kullandığını biliyor muydunuz? Kişiliğinizi renklerle anlatan bu yöntem büyük ölçüde nokta atışı yapıyor. Antik Yunan’da karakter tahlillerinde kullanılan bu yöntem özellikle yeni birini tanıma aşamasında oldukça işe yarıyordu. Yapmanız gereken tek şey renginizi seçmek ve bu renge göre aşağıdaki yorumlardan analiz gerçekleştirmek.

DİSK​ yöntemi Antik Yunan döneminde çok kullanılan bir kişilik analiz yöntemiydi. Renklerin kişilik üzerinde fevkalade bir etki gösterdiği görüşüne dayanan bu analizin hata payı oldukça düşük. Her kişinin hayattaki kişiliğine bağlı bir role sahip olduğu görüşünü savunan DİSK yöntemi, seçilen renklerin kişilerin ruh halini bire bir yansıttığını belirtiyor. Antik Yunan'da bir dönem oldukça kullanılan bu kişilik tahlili son dönemde yine popüler oldu. Şimdi aşağıdaki renklerden birini seçin ve karakter analizinizi okuyun…

Antik Yunan’dan kalma kişilik analizi: Seçtiğiniz bu renkler karakterinize ayna tutuyor!

KIRMIZI

Kırmızı baskınlığı ve kararlılığı simgeliyor. Bu rengi saçan kişiler özgüvenli, sonuç odaklı ve iddialıdır. Yüzleşmekten kaçınmazlar ve risk almaktan korkmazlar. Stresli durumlardaki keskin tavırları bu kişilerin kibirli görünmelerine neden olur. Yeni insanlarla tanışırken doğrudan göz teması kurarlar ve yüksek sesle konuşurlar. Bu da dik duruşlarının göstergesidir.

SARI

Sarı renk​, iletişimin ve enerjinin rengidir. Sarı rengi seven ve tercih eden insanlar hareketli bir kişiliğe sahip insanlar uzaktan duyulabilir, coşkulu ve enerjiktirler. Her zaman başkaları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptirler. Bu kişilik yapısına sahip insanlarla eğlenceli vakit geçirmek her zaman mümkün olabilir.

YEŞİL

Yeşil renk tutkunu insanlar dostça bir enerji yayarlar, iyi dinleyicilerdir ve hizmette uzmandırlar. Mütevazi, özenli, uyumludurlar. Yumuşak ve sakin tavırları sayesinde tüm etrafındaki insanlara huzur verirler. Ser verip sır vermeyen yapıları sayesinde çok iyi bir arkadaştırlar ancak bazen çok inatçı olabilirler.

MAVİ

Mavi renk yüksek mizaç rengidir. Mavi kişiliğe sahip insanlar, büyük kararlar alırken son derece temkinli ve mantıklıdır. Gerçekleri, analizleri ve sonuçları severler ve ayrıntılara dikkat ederler. Bu kişiler kendilerini ayrıntılarda çok fazla kaybetmemek için ekstra dikkatli olmalıdırlar. Son derece düşünceli ve özverilidirler. Doğrudan göz teması kurmayı sever, bilgi ve kültürel konulara yoğunlaşmayı severler.

MOR

Mor renk maddiyatın ve başarının rengidir. Diğer renklere nazaran daha az olan mor renge sahip kişiler, başarı odaklı ve hırslı bir yapıya sahiptir. Çoğunlukla kaybetmekten çok korkarlar. Ancak bazen fazla hırslı tavırları hata yapmalarına sebebiyet verir ve duygusal anlamda bu kişileri yıpratabilir. Mor renk tutkunları maddiyatı hayatlarının merkezi alanında tutsa da aile kavramı bu kişiler için değer taşır.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...