Tgrt Haber

Apple Intelligence yapay zeka özelliği iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerine gelecek

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
11 Haziran 2024 09:30 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 09:44
Apple Intelligence yapay zeka özelliği iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerine gelecek

Tüm dünya çapında kullanılan Apple modellerine gelecek olan IOS 18 güncellemesi gündemde yer alırken yapay zeka desteği de gözlerden kaçmadı. Kullanıcıların gündeminde yer alan Apple Intelligence hakkında hangi modellere gelecek ve 13 Pro ve 14 Pro modellerine gelecek mi araması yapıldı. İşte yeni özellikler ve güncelleme alacak cihazlar listesi...

Milyonlarca kullanıcısı olan Apple​, yeni IOS 18 güncellemesi ile beraber yapay zekanın da entegre olması dikkatleri çekti. Yapay zeka​ desteğiyle beraber iPhone​ sahipleri, yeni görseller oluşturma, uygulama logolarını koyu modda kullanma gibi özelliklerle Apple Intelligence​, kolaylık sağlayacak.

APPLE INTELLİGENCE YAPAY ZEKA 13 VE 14 PRO'YA GELECEK Mİ?

Tüm dünyanın kullandığı yapay zeka, artık iPhone telefonlarında yer alacak. Apple Intelligence, iPhone 13 Pro ve 14 Pro modellerinde geçerli olmazken iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerine gelecek.

Apple İntelligence sayesinde uygulamaların logoları koyu modda kullanılabilirken, Denetim Merkezinde tasarım değişikliği yapıldı. Yeni renkler ve kontrol seçeneklerinin gelmesi bekleniyor.

Uygulamalar, Face ID sayesinde kilitlenebilirken kullanıcıların güvenliği sağlanacak.

ÜCRETSİZ OLARAK KULLANIMA SUNULACAK

Yapay zeka desteği ücretsiz olarak kullanılırken ilk etapta ABD İngilizcesi ile sonbahar aylarında beta sürüm ile kullanıcının karşısına çıkacak.

Yapay zeka ile birlikte otomatik olarak mail yazmak ve metin özetlemek gibi özellikler gelirken bir uygulamadayken bir diğer uygulamadaki eylemi yapmasını isteyebileceğimiz bekleniyor. 

Apple Intelligence yapay zeka özelliği iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerine gelecek - 1. Resim

Sıklıkla kullanılan Siri'nin konuşmalarının daha samimi ve işlevsel olacağı da öğrenildi. Telefon sahibi için istenilen şeyleri yapabilme gibi özelliklerinin olacağı Siri'den baktığınız bir fotoğrafı çekerek bir arkadaşınıza iletmesini isteyebilirken bunun adına "ekran farkındalığı" ismi verildi.

E- posta yazma önerisi ve metinleri özetleme gibi yardımcı olarak özelliklerin de yer alacağı yapay zeka desteğinde Siri, sizin için yazma işlemini gerçekleştirecek. İstenilen emojinin bulunamadığı anlarda yapay zeka aracılığıyla emojiye benzer tepkiler üretecek olan Genmoji de kullanıma açılacak.

Apple Intelligence yapay zeka özelliği iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerine gelecek - 1. Resim

APPLE INTELLİGENCE OLACAK MODELLER

  • iPhone 15 Pro Max (A17 Pro)
  • iPhone 15 Pro (A17 Pro)
  • iPad Pro (M1 ve sonras)
  • iPad Air (M1 ve sonras)
  • MacBook Air (M1 ve sonras)
  • MacBook Pro (M1 ve sonras)
  • iMac (M1 ve sonras)
  • Mac mini (M1 ve sonras)
  • Mac Studio (M1 Max ve sonrası)
  • Mac Pro (M2 Ultra)

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...