Tgrt Haber

Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremi karşılıyor mu?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
16 Şubat 2023 09:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 10:28
Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremi karşılıyor mu?

Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 10 ilde binaların yıkılmasına, araçların zarar görmesine neden oldu. Vatandaşlar zarar gören araçları sonrası yaptırdıkları sigortaların geçerli olup olup olmayacağını araştırıyor. DASK konutlarda hasar ödemelerine başladı. Peki, Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremi karşılıyor mu? Trafik sigortası depremi karşılar mı?

Kahramanmaraş​ merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde 2 büyük deprem​ 10 ilde yıkıma neden oldu. Deprem binalarda yıkıma neden olurken, araçlar da hasar gördü. Araçları zarar görmüş vatandaşlar, trafik sigortasının hasarı karşılayıp karşılamadıklarını araştırmaya başladı. Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko​ depremi karşılıyor mu? 

ARAÇ SİGORTASI DEPREMİ KARŞILAR MI?

Trafik sigortası​, kara yollarında seyir halindeyken meydana gelen kazalarda karşı tarafta oluşabilecek zararların karşılanmasını sağlayanmasını sağlar. Trafik sigortası, yalnızca karşı tarafta oluşan zararı karşılamaktadır. Deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerde meydana gelen hasarlar trafik sigortası tarafından karşılanmamaktadır.

ARAÇTA KISMİ HASAR VARSA KASKO KARŞILIYOR MU?

Araçlarda kısmi hasar varsa ona gelen eksperimiz karar veriyor. Önce hasar dosyası açılıyor eksper gelip görüyor diyor ki ‘bu pert, ya da tamir edilebilir’. Tamir masrafları karşılanıyor. Ondan sonra serviste yapılıp araç teslim de edilebiliyor.
Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremi karşılıyor mu?

KASKO DEPREMİ KARŞILIYOR MU?

Zorunlu trafik sigortasından hari. eğer kasko yaptırdıysanız, kasko poliçesi varsa poliçelerde deprem teminatı var. Bu sebeple deprem nedeniyle zarar gören araçlarınız için piyasa değeri ödenir. Yaptırdığınız kasko da ödenecek miktarda etkilidir. 

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...