Tgrt Haber

Askerler oy kullanabilir mi 2023? Askerler ve erler nasıl oy kullanacak?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
06 Mart 2023 17:03 - Güncelleme : 06 Mart 2023 17:17
Askerler oy kullanabilir mi 2023? Askerler ve erler nasıl oy kullanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “ Bu millet inşallah vakit geliyor, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır.” açıklamasının ardından vatandaşlar seçimde kimlerin oy kullanacağını araştırmaya başladı. Seçime kısa bir süre kalmasının ardından araştırmalar sıklık kazandı. Askerler oy kullanabilir mi 2023? Askerler ve erler nasıl oy kullanacak?

Kahramanmaraş​ merkezli gerçekleşen 2 büyük deprem​ çevre illerde yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen 10 ili kapsayan OHAL​ tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Seçim tarihi heyecanla beklenirken konuyu ilişkin olarak askerlerin seçimde oy kullanma durumu araştırılmaya başlandı. 

KİMLER OY KULLANABİLİR?

Seçim​ tarihinin yaklaşmasıyla beraber, vatandaşlar kimlerin oy kullanma haklarının olduğunu araştırıyor. Kimler oy kullanabilir ya da hangi durumlarda vatandaşlar oy kullanamazlar araştırılıyor. Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.

Askerler oy kullanabilir mi 2023? Askerler ve erler nasıl oy kullanacak?

ASKERLER OY KULLANABİLİR Mİ?

Bu hakların kullanılması kanunla düzenlenir. Silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler oy kullanamazlar.
 
Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...