Tgrt Haber

Azerbaycan'dan çok çarpıcı Ermenistan talimatı

05 Nisan 2016 11:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13
Azerbaycan'dan çok çarpıcı Ermenistan talimatı

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, sivil yerleşim bölgelerini hedef alan Ermenistan'ı sert bir dille uyardı. Bakan Hasanov ayrıca ses getirecek bir talimat verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, sivil yerleşim bölgelerini hedef alan Ermenistan'ı sert bir dille uyardı. Bakan Hasanov ayrıca ses getirecek bir talimat verdi. Savunma Bakanı Hasanov, Ermenistan'ın sivil yerleşim bölgelerini hedef almayı sürdürmesi halinde, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne Karabağ'daki Hankendi ve işgal altındaki diğer yerleşim noktalarına "yıkıcı darbe" indirmeye hazır olmaları talimatı verdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, cephe hattı boyunca dün akşam saatlerinden itibaren durumun gergin bir şekilde sürdüğü ifade edilerek, Ermenistan tarafının kaybettiği mevkilerini geri alma girişimlerinin başarısız olmasını anlamasıyla sivil yerleşim birimlerine ateş açmaya devam ettiği bildirildi. Yetkililer, Ermeni tarafının bölgede en büyük askeri üssü olarak bilinen “Magadiz” mevkiinde karargahın nokta atışı ile yok edildiğini bildirdi. Öte yandan dün akşam saatlerinde, Ermeni tarafının savunma hattında bulunan 3 tank ve askeri personel etkisiz hale getirildi. Hocavent-Fizuli bölgelerinde Azerbaycan birlikleri, Ermenilerin daha 2 tank ve 5 aracını imha etti. Dün geceden itibaren yaşanan çatışmalarda toplam 70’e kadar Ermeni asker ve 20’e yakın askeri araç yok edildiği bildirildi.
Bakanlık, son 2 gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 16 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu bildirerek, şehitlerin aile ve yakınlarına taziyelerini iletti. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...