Tgrt Haber

Erişime kapalı olan Instagram açıldı! Bakan Uraloğlu X hesabından duyurdu

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2024 20:17 - Güncelleme : 10 Ağustos 2024 20:25
Erişime kapalı olan Instagram açıldı! Bakan Uraloğlu X hesabından duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Ağustos'ta erişime kapatılan Instagram hakkında X hesabından açıklamada bulunurken kullanıcılar son dakika instagram açıldı mı, geri açılacak mı merak ederken gelişmeye dair bilgiler aktarıldı.

Bir süredir kapalı olan sosyal medya platformu olan İnstagram​ halen erişime kapalı olurken Bakan Uraloğlu​, süreç ile ilgili detayları X hesabından paylaştı.

İNSTAGRAM GERİ AÇILACAK MI SON DAKİKA AÇILDI MI?

BTK​ tarafından "katalog suçlara uyumsuzluk" gerekçesiyle erişime kapatılan Instagram'ın açıldığını Uraloğlu, yayınladığı video ile duyurdu.

Instagram erişime açılırken kullanıcılar sorunsuz olarak giriş yapabilecek.

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle oldu:

"Türkiye'deki dijital güvenliğin artırılması, yasal uyum ve adil bir denetim mekanizması geliştirilmesi konusunda önemli bir mesafe kat edildi. Meta​ yetkilileri yakın zamanda Türkiye​'yi ziyaret edecek. Katalog suçlarla ilgili gerekli ilerleme tamamlandı, bundan sonra da dikkatli uygulanmaya devam edecektir."

Bakan Uraloğlu, Instagram'ın açılacağını X hesabından duyurdu - 1. Resim

INSTAGRAM YASAĞI KALKTI MI, AÇILIYOR MU?

Erişim engeli getirilen ve birkaç gündür giriş yapılamayan Instagram uygulaması anlaşma sağlanarak erişime yeniden açıldı.

İNSTAGRAM NEDEN KAPATILDI?

BTK, 2 Ağustos günü sosyal medya platformu olan Instagram'a erişim yasağı getirdi. Bir süredir kapalı olan uygulamaya giriş yapamayan kullanıcılar gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...