Halk arasında da yaygın olan bayat balık algısı doğrudur. Balık zehirlenmesinde balığın sıcaklık yüzünden de toksinlenerek zehirlemesi de olur. Balık zehirlenmesi belirtileri nelerdir, Balık zehirlenmesi tedavisi ne iyi gelir.
Halk arasında da yaygın olan bayat balık algısı doğrudur. Balık zehirlenmesinde balığın sıcaklık yüzünden de toksinlenerek zehirlemesi de olur. Buna genellikle dikkat ederiz çünkü balığın çok çabuk bozulan bir yiyecektir. Makalemizde Balık zehirlenmesi belirtileri nelerdir, Balık zehirlenmesi tedavisi ne iyi gelir ve Balık zehirlenmesi ne kadar saatte ortaya çıkar gibi sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.
Balık zehirlenmesi, müdahale edilemeyen ve bekletilen durumlarda ve toksin miktarının fazlalığına göre ölüme yol açabilir. Son yıllarda denizlerde olan kimyasalların artmasıyla, balıklardaki metal oranı yükselmiştir. Özellikle, uskumru, palamur, sardalya ve zargana gibi balıkların zehirlemelerinde kimyasal oranının daha ağır olduğu bildirilmiştir. Buna bağlı olarak ağır koma haline kadar gidebilen zehirlenmeler yaşanabilir. Ayrıca çiğ olarak tüketilen balıklarda bakteri oranı oldukça fazladır. Bu yüzden özellikle çiğ balıkların çok iyi ve hijyenik ortamlarda hazırlanması gerekmektedir.
Balık zehirlenmesinde doktora giderek, doktorunuzun yönettiği ilaçlar ile tedavi olabilirsiniz. Ağır durumlarda midenin yıkanması gerekebilir. Daha hafif durumlarda ise serum ve çeşitli ilaçlarla zehirlenme ortadan kaldırılmaya çalışılır. Bununla birlikte bağırsaklar da boşaltılarak, zehirlenmeye sebep olan bakteri ve mikroplar biran önce vücuttan atılmaya çalışılır. İlk günlerden sonra da mide çok fazla yorulmadan daha hafif gıdalarla beslenmek tavsiye edilir. tedavi için doktorunuzun bildirdiği talimatlara uyunuz.
Balık zehirlenmesine evde yapılabilecek çok fazla işlem yoktur. Direk bir doktora gitmek gerekiyor. Doktora gidene kadar olan zamanda ise bol sıvı tüketmelidir. Bol sıvı, kusarak kaybettiğiniz sıvıyı geri almanızı bu sayede vücudunuzdaki devir daimi ve zehirli toksinleri temizlemeyi kolaylaştırır.
2 dakika ile 2 saat arasında ortaya çıkabilir. Genellikle ilk 1 saatte vücut reaksiyon vermektedir.