Tgrt Haber

Barış Telli kimdir, kaç yaşında, nereli? Barış Telli hayatı, kariyeri!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
04 Ocak 2023 11:37 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 13:00
Barış Telli kimdir, kaç yaşında, nereli? Barış Telli hayatı, kariyeri!

Yılbaşı gecesi Acun Ilıcalı'nın tanıtımını yaptığı 2023 survivor yeni yarışmacıları ve yeni konsepti ile merak edildi. Bu yıl survivor yarışmasında değişikliğe gidildi ve ünlüler, gönüllüler ve fenomenlerden oluşan takımlar kuruldu. Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Barış Telli kimdir? Survivor 2023 kadrosu! Survivor ne zaman başlıyor?

15 Ocak 2023 tarihinde başlayacak survivor​ yarışması bu yıl fenomenler​, ünlüler ve gönüllüler kadrolarıyla izleyicisiyle buluşuyor. Barış Telli'nin yarışmacılarının açıklanması sonrası kadroda yer almasıyla araştırılmaya başlandı. Başarılarıyla adından söz ettiren Barış Telli, Türkiye'ye birçok başarı kazandırdı. 

BARIŞ TELLİ KİMDİR?

Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Barış Telli, 1989 Kırıkkale'de doğdu. 1993 yılında geçirdiği Trafik kazasında sağ bacağını kaybeden Telli, hayalini kurduğu spora küçük yaşlarda başladı. 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda  100m koşu, yüksek atlama ve uzun atlamada üç altın madalya kazandı ve ülkesini milli atlet olarak temsil etmeye başladı.

Aynı yıl,Türkiye Milli Ampute Futbol​ Takımı ile dördüncü kez Dünya üçüncülüğünü kazanmıştır. 2015 yılına gelindiğinde Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni olmuştur. 2015 yılında 32 golle, 2009 ve 2013'ün ardından bir kez daha Ampute Futbol Süper Ligi gol kralı olmuştur.

2017 yılında Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile 50.000 taraftarın önünde Avrupa şampiyonluğunu kazanma gururunu yaşamıştır. 

Barış Telli kimdir, kaç yaşında, nereli? Barış Telli hayatı, kariyeri!

2023 SURVIVOR YARIŞMACILARI

2023 Survivor fenomenler

Kürşat
Buse
Halil
Chaby
Elanur
Alper Rende

Ünlüler

Zeynep Alkan
Ümit Erdim
Aysu Keskin
Cansu Tuman
Yusuf Güney
Seçkin Piriler
Barış Telli
Murat Eken
Berdan Mardini

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...